Кино

31.08.201117:05

Първи тийзър на "Игрите на глада"

На 23 март 2012 г. на големия екран в България се очаква да излезе филмът "Игрите на глада"(The Hunger Games) по едноименния роман на Сюзън Колинс. Лентата е с участието на много холивудски звезди, сред които: Уди Харелсън, Доналд Съдърланд, Дженифър Лоурънс, Лиъм Хемсуърт, Лени Кравиц, Стенли Тучи, Тоби Джоунс, Елизабет Банкс и... прочети още »
31.08.201108:09

Филм на Джордж Клуни открива 68-ия кинофестивал във Венеция

Днес започва 68-ият международен кинофестивал във Венеция. Форумът ще продължи до 10 септември, като на него ще бъдат показани нови и доста любопитни заглавия. В конкурсната програма са филм на Джордж Клуни, като режисьор, на скандалния Роман Полански, заглавия от Рузия, Израел, Франция, Сащ, Тайван и др. Във Венеция ще бъде премиерата и... прочети още »
30.08.201118:22

Анджелина Джоли измислила филма си за Босна докато била болна

Актрисата Анджелина Джоли разкри пред сп. "Венити феър", че макар да е щастлива, че отглежда шест деца, скоро не планира "нови попълнения" в семейството си. В интервюто актрисата разказва за новия си проект - филмът "In The Land Of Blood And Honey", на който е режисьор. "През цялото време на снимките... прочети още »
29.08.201113:39

Крисчън Слейтър кацна в София

Крисчън Слейтър вече е София. Звездата от "Името на розата" идва за снимките на филма "Ел Гринго" под режисурата на Едуардо Родригес, в киноцентър "Бояна". Той ще играе ченге, което се опитва да проследи главния герой, в чиято кожа влиза Скот Адкинс, който е тук от седмица. Камерите се завъртат на 1 септември в... прочети още »
26.08.201117:35

Кинофестивалът "Любовта е лудост" започва с филм на Льолуш

Поредното, деветнайсто издание на варненския кинофестивал "Любовта е лудост" започва на 26-ти август. Стъртът ще бъде даден с френския филм "Толкова много любов" на режисьора Клод Льолуш. Закриването ще бъде отбелязано с премиерата у нас на "Принцеси" от Испания. Програмата на фестивала включва 58 филма от... прочети още »
25.08.201115:32

Трябва да се гордеем с "Конан Варварина"

Снощи се състоя официалната премиера на най–скъпата и мащабна продукция, реализираната някога в България - "Конан Варварина". Главната роля в култовата лента е поверена на младия холивудски актьор Джейсън Момоа, който за съжаление не успя да дойде на премиерата. Тя е наистина голямо събитие за България, защото това е... прочети още »
25.08.201109:14

Филм с Антъни Хопкинс и Джуд Лоу открива кино фестивала в Лондон

Филмът "360" с участието на Антъни Хопкинс и Джуд Лоу ще открие 55-тото издание на фестивала на британската кино индустрия в Лондон, съобщи The Hollywood Reporter. В актьорския състав на продукцията е и носителката на "Оскар" Рейчъл Вайс. Сюжетът разказва как няколко човешки съдби се преплитат в неочаквани любовни... прочети още »
24.08.201111:46

"Тилт" отива на престижен кинофестивал в Прага

Българският филм "Тилт" е селектиран за състезателната програма на откриващия се днес в Прага 8-ми Международен фестивал за дебютни и студентски филми "Fresh Film Fest". Българската продукция ще има две прожекции. Престижният кинофестивал ще продължи до 28 август. Зрителите ще могат да видят приблизително 150 филма от... прочети още »
23.08.201119:30

Екранизират "Вино от глухарчета" на Рей Бредбъри

Легендарният сай-фай автор Рей Бредбъри може би е най-известен с приказките си за летящи чинии и малки зелени човечета, но източникът за последната му адаптация е една доста по-обикновена история. Майк Медавой (''Черен лебед") ще продуцира филма по повестта „Вино от глухарчета", а самият Бредбъри ще адаптира... прочети още »
23.08.201112:42

Кейт Уинслет остана невредима при пожар във вила на Ричард Брансън

Британската актриса и носителка на Оскар Кейт Уинслет била сред гостите, които се отървали невредими при пожар във вилата на Ричард Брансън на Карибите тази нощ, съобщи самият милиардер. Брансън заяви, че пожарът във вилата му на остров Некер бил причинен от мълния и къщата била напълно разрушена. Брансън, съпругата му Джоан и синът му Сам... прочети още »
23.08.201110:29

Шон Пен е разочарован от "Дървото на живота"

Американският актьор и режисьор Шон Пен е останал разочарован от финалната версия на филма "Дървото на живота"(The Tree of Life). В интервю за в. "Фигаро" Пен казва, че сюрреалистичната драма на режисьора Терънс Малик, в която той участва заедно с Брад Пит, не е достигнала потенциала, който сценарият е... прочети още »