Кино

24.08.201111:46

"Тилт" отива на престижен кинофестивал в Прага

Българският филм "Тилт" е селектиран за състезателната програма на откриващия се днес в Прага 8-ми Международен фестивал за дебютни и студентски филми "Fresh Film Fest". Българската продукция ще има две прожекции. Престижният кинофестивал ще продължи до 28 август. Зрителите ще могат да видят приблизително 150 филма от... прочети още »
23.08.201119:30

Екранизират "Вино от глухарчета" на Рей Бредбъри

Легендарният сай-фай автор Рей Бредбъри може би е най-известен с приказките си за летящи чинии и малки зелени човечета, но източникът за последната му адаптация е една доста по-обикновена история. Майк Медавой (''Черен лебед") ще продуцира филма по повестта „Вино от глухарчета", а самият Бредбъри ще адаптира... прочети още »
23.08.201112:42

Кейт Уинслет остана невредима при пожар във вила на Ричард Брансън

Британската актриса и носителка на Оскар Кейт Уинслет била сред гостите, които се отървали невредими при пожар във вилата на Ричард Брансън на Карибите тази нощ, съобщи самият милиардер. Брансън заяви, че пожарът във вилата му на остров Некер бил причинен от мълния и къщата била напълно разрушена. Брансън, съпругата му Джоан и синът му Сам... прочети още »
23.08.201110:29

Шон Пен е разочарован от "Дървото на живота"

Американският актьор и режисьор Шон Пен е останал разочарован от финалната версия на филма "Дървото на живота"(The Tree of Life). В интервю за в. "Фигаро" Пен казва, че сюрреалистичната драма на режисьора Терънс Малик, в която той участва заедно с Брад Пит, не е достигнала потенциала, който сценарият е... прочети още »
18.08.201111:20

"Конан Варварина" с БГ премиера в холивудски стил

Oфициалната премиера на най-скъпата и мащабна продукция, реализирана някога в България - "Конан Варварина" (Conan the Barbarian) ще се състои на 24 август, потвърдиха от "Ню Бояна Филм". Лентата, чийто бюджет е около 90 млн. долара е заснета изцяло у нас, като освен снимачните декори в Бояна, са използвани и локации като... прочети още »
17.08.201117:42

Пиян, Жерар Депардийо се облекчи на пътеката в самолет!

Френската кино звезда Жерар Депардийо се облекчил на пътеката на самолет по време на редовен пътнически полет на компанията "Ситиджет" по линията Париж-Дъблин, съобщи АФП. "Потвърждавам, че Депардийо действително е уринирал извън тоалетните на самолета", заяви представител на "Ер Франс-КЛМ", принципал на... прочети още »
17.08.201109:39

След четката, Дейвид Линч се захвана и с музика

Култовият кинорежисьор Дейвид Линч издава дебютен самостоятелен албум "Crazy Clown Time". Албумът излиза на 8 ноември 2011 година. Линч сам е написал, изпълнил и продуцирал всички песни в албума "Crazy Clown Time", чийто стил е определян като електро-поп. Известен принос има и звукорежисьорът Дийн Хърли, който се... прочети още »
15.08.201112:56

"Операция "Шменти капели" описва кретенията на един...

Филмът “Операция “Шметни капели” е синтезирано обобщение на онова, което се случва вече 20 години на един народ. Няма друго, което да опише кретенията, в която живеем”, така Владислав Карамфилов - Въргала представя новия си филм, който през октомври ще бъде по екраните. Въргала поднови снимките след 4-годишно... прочети още »
11.08.201115:58

Ирена Милянкова е най-новата звезда в БГ киното

Не се отнасяйте с непочтителност към т. нар. манекенки, заяви операторът Емил Христов в защита на избора на Ирена Милянкова за главната роля в дебютния си, като режисьор филм. "Цинкограф" е по романа на Владислав Тодоров, с когото Христов е работил и в "Дзифт". Партньор на непрофесионалната актриса, която изгря в сериала... прочети още »
10.08.201115:53

Робърт Карлайл: "Бих искал да има "Трейнспотинг 2"

Шотландецът Робърт Карлайл, който влезе в ролята на избухливия Бегби във филмовата класика "Трейнспотинг" от 1996 г., е готов отново да се превъплъти в своя герой за евентуално продължение на лентата, съобщава Music Rooms. Филмът по едноименната книга на писателя Ървин Уелш, бе режисиран от Дани Бойл, а в главната роля изгря... прочети още »
10.08.201114:53

Ларс фон Триер повече няма да дава пресконференции

Датският режисьор Ларс фон Триер заяви пред френския вестник "Либерасион", че вече няма да дава пресконференции . Той се аргументира с предизвикания от него скандал на кинофестивала в Кан, когато каза, че разбира Хитлер. "Повече няма да давам пресконференции, край. Ще направя като Терънс Малик", каза Триер. Американският... прочети още »