Кино

01.08.201114:40

Два български филма спечелиха награди в Сараево

Два нови български филма получиха награди на 17-тия кинофестивал в Сараево. "Аве" на режисьора Константин Божанов спечели Специалната награда на журито и наградата на интернет портала Cineuropa. Божанов получи лично наградата в присъствието на актьорите Ованес Торосян, Анджела Николова и продуцента Димитър Гочев от жури с... прочети още »
01.08.201114:34

Последният "Хари Потър" направи $1 милиард

"Хари Потър и даровете на смъртта" 2, последната част от поредицата на Джоан Роулинг, се присъедини към клуба на филмите, постигнали 1 милиард долара приходи в световния бокс офис. Лентата, която е деветата, влязла в клуба, се очаква скоро да надмине Карибски пирати: В непознати води", който до момента е най-касовият филм за... прочети още »
27.07.201113:07

"In Time" с Джъстин Тимбърлейк - трейлър

Какво бихте направили, ако знаехте, че утре е последният ви ден живот? Бихте ли си купили време, което да ви отдалечи от смъртта? Това са първите изречения в трейлъра на най-новия филм с поп звездата Джъстин Тимлбърлейк, който в последно време набляга повече на филмовата си кариера. В  "Дилъри на време" ("In Time")... прочети още »
27.07.201112:35

"From The Sky Down" разказва историята на U2

Фестивалът в Торонто започва с документален филм за U2 и ще включва представяне на новите филми на Люк Бесон и Франсис Форд Копола. "From The Sky Down", който разказва историята на популярната ирландска група, е режисиран от носителя на Оскар Дейвид Гугенхайм ("Неудобната истина"). Филмът разглежда времето от излизането... прочети още »
26.07.201110:38

"Капитан Америка" излиза на 29 юли

"Капитан Америка" измести последната серия от сагата за Хари Потър от челното място в бокс офис класацията на Северна Америка. Новият холивудски блокбъстър "Капитан Америка: Първият отмъстител", с участието на Крис Еванс в образа на патриотичния идол, събра 65 милиона и 800 хиляди долара за първия си уикенд. Магията на... прочети още »
24.07.201110:39

Българският филм "Подслон" с награда на фестивала в Одеса

Филмът "Подслон" на българския режисьор Драгомир Шолев спечели награда на кинофестивала в Одеса. "Подслон" на Драгомир Шолев спечели специалната награда на журито на второто издание на международния кинофестивал в Одеса 15 - 23 юли, съобщи БНР. Филмът е носител на голямата награда на 15-ия София Филм Фест и определен от... прочети още »
22.07.201107:35

Бионсе щастлива да участва в "Роди се звезда"

Бионсе Ноулс има всичко преди да е навършила 30 години, и въпреки това е скромна по отношение на считаната от самата нея за най-голяма възможност в живота й – водещата роля в римейка на Клинт Ийстууд на филма "Роди се звезда". Бионсе, чийто четвърти солов албум "4" дебютира под номер едно в поп чартовете след... прочети още »
22.07.201107:05

Кино премиерите днес

Капитан Америка: Първият отмъстител 3D "Капитан Америка: първият отмъстител" разказва за ранните дни на Вселената на чудесата, когато Стив Роджърс /Крис Евънс/ се явява като доброволец за участие в експериментална програма, превръщаща го в супер войник, известен като Капитан Америка. Той се обединява с Бъки Барнс /Себастиан Стан/... прочети още »
21.07.201107:28

Еротично видео с Мерилин Монро - на търг в Буенос Айрес

Късометражен порнографски филм на Мерлин Монро ще бъде пуснат на търг на 7 август в рамките на Международен фестивал на филмови колекционери в Буенос Айрес, съобщи един от организаторите на търга Микел Барса. Той каза, че началната цена на лентата е 500 000 долара, но като се има предвид колко са феновете на Мерилин Монро, тя може... прочети още »
20.07.201107:15

Трейлърът на новия "Спайдърмен" изтече в Интернет

Трейлърът на дългоочаквания проект "Невероятният Спайдърмен", в който главната роля се играе от Андрю Гарфийлд, изтече в Интернет няколко дни преди насрочената му премиера, съобщават американските медии. Промото на новия филм трябваше да излезе по кината заедно с "Капитан Америка", но заснета на мобилен телефон версия... прочети още »
19.07.201109:35

Чарли Шийн ще овладява гнева си в нов сериал

Американският актьор Чарли Шийн, който бе изгонен от участие в сериала "Двама мъже и половина" през февруари, ще се върне на малкия екран в нов сериал, посветен на контролирането на гнева, съобщи самият актьор и продуцентът на сериала. Той е вдъхновен от филма "Психотерапия" ("Anger management"), който... прочети още »