Ако използвате съдове за еднократна употреба, нека са от трици!

Велина и Сандра се вдъхновяват от историята на полския мелничар Йежи Висоцки, който, провокиран от големия спад на цените на брашното, измисля начин за използване на отпадъчния материал от прозиводството му - трици. След повече от 100 години в мелничарския бинзес, семейството на г-н Висоцки започва да произвежда съдове от трици. Това правят днес и двете момичета.
 
Няма защо да се лъжем - еднократните съдове са удобство, което няма да отпишем с лека ръка, но то идва на тежка екологична цена. Kакво остава - само чувството за вина ли? Нищо подобно, казва Велина, която разказва за отличната алтернатива на пластмасовите или хартиени еднократни съдове: такива, направени от трици. Производствената им технология е много добър пример за умело използване на всички достъпни ресурси и стремеж към постигане на устойчиво развитие. И се разграждат за по-малко от месец, дори ако небрежно ги хвърлите сред природата (което се надяваме да не правите, независимо от вида на продукта!).
 
Повече за еднократните съдове от трици - и не само техните качества, но и вкусът им - ще разкаже самата Велина, в петък, в "Еко и Леко" с Калина, между 14 и 15 ч., само по Радио FM+.

Свързани новини

Християна Тодорова гостува в Радио FM+

26.04.2017

Ерик Нейтън гостува в "Шоуто на Калина"

06.04.2017

"Еко и леко" за Житния режим на Дънов

16.02.2017

Как да познаеш своя път в работата?

06.02.2017

Как да се справяме с излишните амбиции

30.01.2017