"Еко и леко" за изкуството на health коучинга

"Казвам се Велина и съм сертифициран health coach. В практиката си помагам на клиентите да намерят баланса, който включва храна 
 
за ума, тялото и душата, както и да се справят със стресовото ежедневие. Защото чрез коучинг и психологически техники заедно засягаме доста по-дълбоки теми и изкарваме на повърхността истинските проблеми и сфери, върху които той/тя трябва да работи, за да се чувства добре. Здравето не е само диета и храна и включва много други важни аспекти", разказва Велина, която ще гостува в "Еко и леко" с Калина Стефанова в края на работната седмица. 
 
За да стигне до него обаче, пътят й е лъкатушил през половината свят и собствени не особено приятни преживявания: "Интересът ми към здравословния начин на живот се появи още по време на следването ми в Германия и след няколко по-сериозни бърнаута. Видях на практика как редовното движение и правилно хранене служат за постигането на емоционален баланс. В Холандия oткрих колко важни за здравето са и социалните връзки и споделянето, а в Португалия, че спортът и движението помагат за намиране на увереност и самочувствие." 
 
Сега тя помага на другите да стигнат до същия баланс, но вече на родна почва. "Повечето ми клиенти са млади, амбициозни, работещи хора, които нямат време за себе си. Теми, по които работим са: емоционално хранене, стрес и безспокойство, баланс между работа и личен живот, изграждане на здравословни хранителни навици, грижа за себе си", обобщава Велина.
 
Как може и трябва човек да е предприемчив към собственото си здраве, и колко важен е балансът в ежедневието ни, ще научите в петък, в "Еко и леко" между 14 и 15ч., само в ефира на Радио FM+. 

Свързани новини

Християна Тодорова гостува в Радио FM+

26.04.2017

Ерик Нейтън гостува в "Шоуто на Калина"

06.04.2017

"Еко и леко" за Житния режим на Дънов

16.02.2017

Как да познаеш своя път в работата?

06.02.2017

Как да се справяме с излишните амбиции

30.01.2017