"Еко и леко" можем да помогнем на гладуващите

В петък на гости на Калина ще дойде Цанка Миланова - изпълнителен директор на Българска хранителна банка.
 
Мисията на БХБ е да работи за намаляване на разхищаването на годна храна и използването й за дългосрочно хранително подпомагане на нуждаещи се хора. Тя е първата организация в страната, която събира, складира и раздава дарени хранителни продукти с кратък срок на годност, в съответствие с всички стандарти за безопасност на храните. Това означава, че спасява излишната, но годна храна, която иначе би била унищожена, и помага да се разпредели до десетки хиляди нуждаещи се българи, които хронически гладуват, временно не могат да си осигурят качествено хранене или са жертви на бедствия, аварии и кризи.
 
Храната, която предоставят, е свежа, качествена и в срок на годност, но най-често е загубила пазарна стойност, тъй като е произведена в повече, има недобър търговски вид или по различни причини не може да бъде продадена.
 
Повече за организацията, как можем да помогнем и ние - не само с дарение, но и със собствения си труд, ще ни разкаже самата г-жа Миланова, в "Еко и леко" с Калина Стфанова, между 14 и 15ч., само в ефира на Радио FM+.

Свързани новини

Християна Тодорова гостува в Радио FM+

26.04.2017

Ерик Нейтън гостува в "Шоуто на Калина"

06.04.2017

"Еко и леко" за Житния режим на Дънов

16.02.2017

Как да познаеш своя път в работата?

06.02.2017

Как да се справяме с излишните амбиции

30.01.2017