Радио новини

18.11.201507:38

"Еко и леко" за гордостта в отношенията ни

В сряда отново ще ни гостува медиаторът Катина Клявкова. Темата, която ще обсъждат с Калина е гордостта и доколко тя пречи или помага в чистите отношения помежду ни.   В "Еко и леко” продължаваме да изследваме и откриваме възможностите за сговор между хората, колкото и да сме различни - между 14 и 15ч., само в ефира на... прочети още »
12.11.201514:02

Евелина Павлова с детско радио шоу в ефира на Radio FM+

От тази събота, 14 ноември, уикенд ефирът на Радио FM+ няма да е същият. Водещата Евелина Павлова, която преди месец направи своето голямо завръщане в програмата на Радио FM+, стартира новото шоу "Евелина в страната на чудесата”.    Алюзията с популярната история на Луис Карол не е случайна. В новото предаване... прочети още »
05.11.201516:41

"Еко и леко" подготвя за Коледните пости с веган торти и...

В петък в "Еко и леко" ще гостува Вяра Петрова, с която ще говорим за веган торти и сладкиши.    Това значи само едно - никакви животински продукти, а за хората, които почват Коледните пости, това е повече от добре дошло. Вяра се занимава и развива тази дейност от години и доказва, че да ти е здравословно не значи... прочети още »
03.11.201510:30

"Еко и леко" разказва как се гравират скъпоценни камъни

Свикнали сме да свързваме камъка с определени фрази: "студен", "бездушен", "тежък". Другият му облик е по-бляскав, но пак не особено приветлив - скъпоценните камъни са символ на лукс, но дори за блясъка на брилянта никой не казва "жив" или "топъл".   Камъкът обаче може да бъде това и... прочети още »
29.10.201509:13

"Еко и леко” за българските занаяти по света и у нас

Че нашите изконни български занаяти се тачат повече в чужбина, не е новост, нито рядкост. По-редки са хората, които се опитват всячески да ги подкрепят.   Един такъв човек ще гостува на Калина Стефанова в днешното издание на "Еко и леко”. Петър Копралев е вицепрезидент на Българската Стопанска Камара в Сан Франциско и... прочети още »
20.10.201516:41

На фокус в "Еко и леко”: сугестопедията

В сряда в "Еко и леко” на Калина ще гостува многостранна и много интересна личност – Крум Георгиев.    С него ще си говорят за едно от големите български постижения в педагогиката - сугестопедията - метод за учене, разработен от българския психотерапевт Георги Лозанов. Хипноза ли е сугестопедията? Какво... прочети още »
19.10.201511:15

"Еко и леко" учи как да си направим букет от... зеленчуци

Букетите не винаги са от цветя. Понякога са от аромати, а понякога... от зеленчуци.    Точно за такива практични букети, които придават изключителен аромат и полезни вещества в ястията ни ще стане дума в "Еко и леко" днес. Мария и Траян ще разкажат на Калина как става магията, която превръща букета от зеленчуци в... прочети още »
15.10.201506:00

FM+ - първото частно радио у нас е вече 23 години заедно с теб!

Да си първи и единствен е завинаги!   Първото частно радио у нас е вече 23 години заедно с теб!    Празнувай с Радио FM+ на 15 октомври, а в 16 часа очаквай една неслучайна среща, с една жена, за която ефирът е израз на любов, а музиката е над всичко! Тя тръгва оттук, за да се върне. Тук, при своите... прочети още »
14.10.201516:21

"Еко и леко" предствя Списание 8 НА ЖИВО

В четвъртък, на рождения ден на Радио FM+, Калина посреща в сутдиото двама скъпи гости: главния редактор на Списание 8, Ганета Сагова, и Розмари Де Мео - една наречница, намерила се с магията сред Родопите и техните тайнства.   Две ще бъдат и темите, върху които ще се спрат по-основно. Първата е инициатива на изданието, наречена... прочети още »
12.10.201513:16

"Еко и леко" за лечебната и вътрешнообединяващата сила...

Мартин Иванов е един от онези българи, които са натрупали ценен опит навън, за да се посветят на нещо значимо тук. Композитор, диригент и перкусионист, той е прекарал 15 години в САЩ и Канада, и освен СУ, завършва Berklee College of Music, University of Memphis и University of Massachusetts. В последните два, между 2001-2004, той е и... прочети още »
07.10.201514:02

"Еко и леко" за медиацията в училище

От спора в коннфликт, от битката във война. Зад тази врата мраз, зад онази Ад... И "О, ужас, няма изход!” И така - до кога, питат в четвъртък Калина и медиаторът Катина Клявкова, но не чакат отговор наготово, а го търсят - с ваша помощ.   Наистина ли искаме решението, или просто ни харесва да си мрънкаме? Потърсихме ли... прочети още »