Радио новини

12.10.201513:16

"Еко и леко" за лечебната и вътрешнообединяващата сила...

Мартин Иванов е един от онези българи, които са натрупали ценен опит навън, за да се посветят на нещо значимо тук. Композитор, диригент и перкусионист, той е прекарал 15 години в САЩ и Канада, и освен СУ, завършва Berklee College of Music, University of Memphis и University of Massachusetts. В последните два, между 2001-2004, той е и... прочети още »
07.10.201514:02

"Еко и леко" за медиацията в училище

От спора в коннфликт, от битката във война. Зад тази врата мраз, зад онази Ад... И "О, ужас, няма изход!” И така - до кога, питат в четвъртък Калина и медиаторът Катина Клявкова, но не чакат отговор наготово, а го търсят - с ваша помощ.   Наистина ли искаме решението, или просто ни харесва да си мрънкаме? Потърсихме ли... прочети още »
06.10.201517:17

"Еко и леко” се потапя в тайните на астрологията

В сряда в "Еко и леко” ще гостува Бистра Копанарова, която ще разкрие тайните както на психологическата, така и на класическата астрология.    Бистра организира K astrology курс, чиято идея е преди всичко човек да разбере по-добре себе си и механизмите, моделите, които го движат, за да може да изрази същността си.... прочети още »
05.10.201511:23

"Еко и леко" за водата, която (трябва да) пием

Днес в "Еко и леко" ще гостува Олга Христова. С нея Калина ще разисква подробно какви трябва да са качествата на водата, която пием.    Няма друга течност, която да е толкова важна за тялото ни, но едновременно с това да е толкова пренебрегвана. А без нея буквално не можем - без храна тялото може да издържи десетки... прочети още »
01.10.201513:52

"Еко и леко" за холистичния подход към възпитанието на...

В петък гост в "Еко и леко" ше бъде Мартина Иванова-Генкова.   Мартина е холистик - от онези хора, които вярват, че без единство на духа и тялото няма постигане на здраве и съвършенство. В медицината холистичната наука е известна като "медицината Ум-Тяло", защото разглежда човека като органична цялост. Холистиката... прочети още »
03.09.201516:06

Утре в "Еко и Леко" очаквайте DIVA

DIVA е единствената ни клубна изпълнителка, издавана от немския лейбъл Milk&Sugar. Преди месец тя нашумя с парчето си "Time to say goodbay", направено заедно с турския DJ Tarkan.    Интересен факт за DIVA е, че твърди, че учението кабала е повлияло и я е тласнало напред в кариерата й. Ходила е на обучение по кабала... прочети още »
03.09.201513:05

Kaufland откри десетия си магазин в София

Kaufland откри нов - десети подред хипермаркет в София. Той се намира на ул. „Проф. Д-р Иван Странски" в Студентски град. Лентата на новия магазин преряза министърът на икономиката Божидар Лукарски.    Това е 54-тият поред хипермаркет Kaufland в България и десети за град София и с откриването му веригата осигури... прочети още »
31.08.201515:12

Кирил Маричков гостува в "Шоуто на Калина"

Във вторник, 1 септември, гост в "Шоуто на Калина" ще бъде именитият български музикант Кирил Маричков. За него не е нужно специално представяне. Той обаче ще представи, специално за слушателите на Радио FM+, новини около негов проект свързан с издаването на двоен албум от 32 песни - 16 от най-добрите на “Щурците” и 16... прочети още »
14.08.201513:29

"Еко и Леко": тайните - полезни, вредни или неизбежни?

В понеделник ще се състои месечната ни среща в ефир с медиатора Катина Клявкова.    Традиционната тема за чистотата и лекотата в човешкото общуване ще бъде пречупена през призмата на "Тайните и предположенията”. Доколко тайните са полезни, вредни, не можем без тях или няма нужда да крием каквото и да е от друг? Как се... прочети още »
07.08.201507:45

"Еко и Леко" ни учи как да приготвим домашен сладолед

Катерина Рангелова е кулинарен блогър, който пише за резултатите от свои любими занимания като готвенето, рисуването и различни "направи си сам“ проекти, макар кулинарните рецепти да са основната тема. Готвенето е нейно хоби и страст, но не и непременно кариерна цел. Голямата й любов си остава качествената, домашно приготвена храна... прочети още »
14.07.201515:19

"Еко и Леко" ни учи да общуваме чисто и с лекота

Можем ли да общуваме чисто, без игрички и шикалкавене, без манипулации - и все пак, като на игра, с лекота? Това е главната тема в разговора на Калина с медиатора Катина Клявкова в "Еко и леко” утре.   Двете ще разнищват тайнствата на умението да общуваш между 14 и 15ч., само в ефира на Радио FM+. прочети още »