Топ 10 на най-популярните дамски прически

Прическата на Jennifer Aniston като Rachel от сериала "Приятели" беше обявена за най-популярната на всички времена, съобщава в. "Daily Mail".
 
Прическата на актрисата беше много копирана в края на 90-те години и в началото на новия век благодарение на световния успех на сериала. Поради това тя е поставена на първо място в допитване сред 2000 британки, пише бгнес. 
 
На второ място в допитването е платинено русата къса прическа на Marilyn Monroe, а третото място се заема от Amy Winehouse и характерната й прическа тип кошер. На четвърто място е поставена принцеса Diana, чиято късо подстригана коса далеч изпреварва дългите къдрици на снаха й Kate, които са поставени едва на десето място.
 
Дизайнерката от 60-те години Mary Quant заема петото място, а на шесто се намира ексцентричната певица от 80-те години Grace Jones. На седмо място е покойната бивша британска премиерка Margaret Thatcher. Mia Farrow и Annie Lennox заемат съответно осмо и девето място.
 
1. Jennifer Aniston 
2. Marilyn Monroe 
3. Amy Winehouse 
4. Принцеса Diana 
5. Mary Quant 
6. Grace Jones 
7. Margaret Thatcher
8. Mia Farrow 
9. Annie Lennox
10. Catherine, Херцогиня на Кеймбридж
 
Подобно на Thatcher, която запази стила си до своята смърт миналата година, близо една трета от британските жени, участвали в допитването, заявили, че рядко променят външния си вид. 40% обаче заявили, че се чувстват по-привлекателни след подстрижка, а 15% се притеснавят как мъжете ще оценят косата им. Всички дами обаче са съгласни, че здравата коса е важна, като над една четвърт заявили, че мазната коса е особено непривлекателна.
 
"Здравата, красива коса увеличава увереността на жените и подобрява себеусещането им", казва Sheryl Franklin-Worth, мениджър на компанията, осъществила допитването. 

Свързани новини

Джей Ло и Зендая водещи на Met Gala

19.02.2024

Знаете ли кой е цветът на 2024?

19.01.2024

Каква ще бъде темата на Met Gala 2024?

20.11.2023

Вечерта на модата в снимки

09.11.2023

Секс иконата захвърли веригите на грима

11.10.2023