"Chanel" започна ревюто си в Париж с протест

"Правете мода, а не война", "Феминизъм, не мазохизъм", това бяха надписите върху плакатите на моделите от ревюто на модна къща "Chanel". Вдъхновението за тази проява идва от предизвикателствата, срещу които се изправят жените по света всеки ден.
 
Дизайнерът Karl Lagerfeld изпрати моделите си с плакати и мегафони в ръце на парижките улици. Кампанията е част от представянето на неговата колекция пролет/лято 2015. Режисьорът на филма "Великият Гетсби" австралиецът Baz Luhrmann, френско-американската актриса Julie Delpy и главната редакторка на американското издание на списание Vogue бяха на първия ред на ревюто в предпоследния ден от парижката Седмица на модата.
 
На подиума дефилираха Kendall Jenner, Gisele Bündchen и Cara Delevingne. В колекцията на Lagerfeld доминират ярките, почти психеделични цветове. Лозунгите, които моделите носеха, бяха класически за феминизма и модата. Те призоваваха зрителите: "Бъдете собствения си стилист" и "Освободете свободата".
 
След ревюто Lagerfeld каза, че майка му е била феминистка, но той вярва, че каузата за равенството в момента се връща назад, а не върви напред. Той описа дрехите от последната си колекция като подходящи за най-различни комбинации и призова жените да бъдат изобретателни. "Това не е линия, която трябва да носиш през цялото време, тя е за да си играеш с елементите. Линията не е толкова за модата, а за начина на живот. Тук никой не ти казва "Облечи това или онова"… Направи го сам. Облечи се сам", каза дизайнерът.
 
Деветте дни от френската Седмица на модата за пролет/лято 2015 завършват утре.

Свързани новини

Джей Ло и Зендая водещи на Met Gala

19.02.2024

Знаете ли кой е цветът на 2024?

19.01.2024

Каква ще бъде темата на Met Gala 2024?

20.11.2023

Вечерта на модата в снимки

09.11.2023

Секс иконата захвърли веригите на грима

11.10.2023