Bra Clinic даде старт на кампанията си в подкрепа на борбата с рака на гърдата

Днес салон за бельо Bra Clinic даде старт на кампанията "Докосвам=Побеждавам“ в подкрепа на борбата с рака на гърдата. Кампанията се провежда за 3-ти пореден път под мотото "Дай стария си сутиен за реЦИЦлиране“ и в полза на дарителската инициатива "За живота“ под патронажа на г-жа Фандъкова. 
 
Кампанията среща традиционно звездна подкрепа от страна на редица известни дами. Те приеха предизвикателството и хвърлиха свои зле пасващи сутиени, за да вдъхновят останалите дами да направят същото. Посланици на кампанията са Марта Вачкова, Катя (дует Ритон), Алекс Раева, Деси Банова, Нора Караиванова, Ани Михайлова и други. На събитието Нора Караиванова не само изхвърли в коша за рециклиране свой сутиен, но и представи своята нова песен "Искам те”.
 
 
Слушайте шоуто “Ива от сутрин до обед” този понеделник, по Радио FM+ (94.9 МHz), където Изабела създателката на Bra Clinic, ще сподели интересна информация за кампанията "Докосвам=Побеждавам".
 
Инициативата насърчава българските жени да правят редовна профилактика за рак на гърдата и им осигурява възможност да намерят парктично и полезно приложение на старите си непотребни сутиени. 95% от жените в света носят грешен размер сутиен, който може дори да бъде вреден за здравето им. Според проучване*, проведено сред  500 български жени, почти 70% от българките признават, че имат поне един сутиен, който не са носили през последната година. 2 от 3  не са проверявали дали размера им не се е променил повече от година. Всяка жена освен редовен преглед при специалист може сама периодично да проверява състоятнието си, като си прави самопреглед и носи сутиен в подходящ размер. Погрешният размер сутиен може да навреди на здравето на гърдите.“, споделя Д-р Илия Полихронов, онколог-хирург в Клиника по "Мамология и реконструктивна хирургия” в Национална онкологична болница.
 
Ето защо чрез кампанията Bra Clinic създават възможност за българските жени да предадат свой зле пасващ и неточен сутиен за рециклиране, а в замяна да получат ваучер на стойност  10 лева за отстъпка за закупуването на нов сутиен от Bra Clinic в точен размер, определен след професионална бра фитинг** консултация. Събраните средства ще отидат за закупуване на иновативна апаратура за лъчелечение в полза на СБАЛ по Онкология ЕАД.
 
Включи се и ти! През целия месец октомври в салоните на Bra Clinic (Сердика Център и Paradise Center, София), които предлагат размери в чашки от А до К, можеш да се отървеш от своя стар, зле пасващ сутиен, (които може дадоведе до увеличавайки риска от заболявания на гърдите) като го дадеш за реЦИЦлиране и по-този начин подкрепяш борбата с рака на гърдата. За повече информация: braclinic.bg и  dokosvam.bg.

*Проучването е проведено сред 500 българки през юли 2015г.
**Бра фитинг (от английски: bra – сутиен и fitting – напасване) - избор на идеалния за индивидуалните нужди на жената размер на сутиена, въз основа на размера на бюста ѝ, обиколката на гръдния ѝ кош, формата и разположението на гърдите ѝ.

Свързани новини

Джей Ло и Зендая водещи на Met Gala

19.02.2024

Знаете ли кой е цветът на 2024?

19.01.2024

Каква ще бъде темата на Met Gala 2024?

20.11.2023

Вечерта на модата в снимки

09.11.2023

Секс иконата захвърли веригите на грима

11.10.2023