Lenny Kravitz с нова колекция мебели

Новата колекция мебели на американския рок музикант и продуцент Lenny Kravitz носи атмосферата и духа на калифорнийската музика и нюйоркската клубна култура през 70-те години на ХХ век, предава bgnes.com. 
 
"Бъдеще в миналото“ – така се определя новата му колекция, чието вдъхновение се корени в излъчването на 70-те. Интериорните елементи, които световно известният певец е реализирал съвместно с мебелната компания CB2, бяха пуснати на пазара на 1 октомври. Звездата придава неподражаемия си стил и в тази си по-малко позната страст към обзавеждането на дома. 
 
Мебелите, аксесоарите и осветлението по дизайн на Lenny са вдъхновени от 70-те години на миналия век и моментално придават рокендрол небрежност на пространството с приглушен лукс. В колекцията са включени дори и меки текстилни акценти, като графични килими и възглавници за акцент. “Това беше период, в който висшата мода се срещна с хипи шика и се смеси с рокендрол глам”, споделя Lenny Kravitz. Мебелите от напълно нови материали като пластмасата, например, която е често използвана в дизайна през 70-те. 
 
Дизайнерският проект на музиканта и CB2 съдържа 20 интериорни елемента: настолни лампи, нощни шкафчета, възглавници, столове. Характерна особеност на всеки от тях е плавността на формите и нотката футуристичност, която се усеща. "Желанието ни бе да създадем мебели в собствения ми стил, а общото звучене произлезе от многобройните ми пътувания по света“, обяснява музикантът. 
 
Lenny Kravitz последва примера на доста от своите колеги, сред които  Brad Pitt, Pharrell Williams и Vanilla Ice, като започна да реализира идеите си за създаване на мебели. Мебелите могат да бъдат закупени и онлайн до всяка точка на света. 

Свързани новини

Билетите влизат в продажба на 25 март

22.03.2024

Лени Кравиц и тайната на плочките му

17.08.2023

Lenny Kravitz с нов клип

28.06.2021

Лени Кравиц си направи селфи с фенка

05.05.2019

Annahstasia ще е гост на Lenny Kravitz

23.04.2019