Dolce & Gabbana пусна колекция бурки

Италианската модна къща Dolce & Gabbana е добре известна със своя стил, вдъхновен от сицилианското наследство на марката, но в новата си колекция е почерпила вдъхновение от по-далечно място – Близкия изток, пише bgnes.com. 
 
Колекцията хиджаб и абая според марката отразява съблазънта, която се крие в Близкия изток. В първата по рода си арабска колекция Dolce & Gabbana включва микс от класически дълги облекла и по-нестандартни нюанси от селекцията пролет / лято 2016 г. Предложенията на хиджаб (покривалото за глава) е основно в традиционните черни тонове, но съчетан с флорални мотиви и дантела. Дизайнерите не са забравили и големите аксесоари и бижута, представени основно с линия слънчеви очила. 
 
Ходът на марката е опит да привлече повече близкоизточни клиенти, които през последните месеци се увеличават. Тактиката е изпитана от марки като Oscar de la Renta и DKNY, които около Рамадан пускат символични колекции, с които увеличават продажбите си от мюсюлмански клиенти, подготвящи се за празничния религиозен повод. 
 
Отзивите за колекцията на Dolce & Gabbana са добри. Моделите ще бъдат пуснати този месец в бутиците на марката в Близкия изток, Париж и Лондон.

Свързани новини

Джей Ло и Зендая водещи на Met Gala

19.02.2024

Знаете ли кой е цветът на 2024?

19.01.2024

Каква ще бъде темата на Met Gala 2024?

20.11.2023

Вечерта на модата в снимки

09.11.2023

Секс иконата захвърли веригите на грима

11.10.2023