4 идеи как да сме по-стройни и красиви през зимата без диети

Зимата е най-неподходящият сезон за започване на драстични диети, сурови детокси и лишения, пише woman.hotnews.bg. От една страна, защото организмът отслабва и се изнежва, което логично предразполага към лесно разболяване. От друга пък, някак неестествено ни идва да се ограничаваме покрай празниците и топлите уютни вечери. Трябва обаче да си намерим начин как да изглеждаме елегантни и стройни, въпреки затворените дрехи и няколкото килограма в повече. 
 
Променете прическата си 
Подходящата прическа е най-лесният начин да вталите лицето си. Ричард Уорд, фризьор на много знаменитости, споделя: "Тайната се крие в това да намерите прическа, която удължава, а не подчертава закръглеността. Всичко с бретон или дължина до под ушите само добавят ширина на чертите ви. Прическата long bob много отива на повечето жени, защото изтъква дължината и отвлича вниманието от най-широката част на лицето." 
 
Дрехите 
Изберете стил, който подхожда на тялото ви, отколкото да се водите по последните модни тенденции. Ботуши до глезена, например, пресичат крака на неподходящо място за много жени, докато една висока затворена обувка удължава крака. А когато става дума за официални рокли изберете такава, която да подчертае извивките на тялото. Рокли до коленете, пристегнати около талията покриват повечето несъвършенства. Дънките е добре да са леко разкроени, за да балансират бедрата и удължат крака. Що се отнася до цветове, никога не може да сбъркате с класическото черно. Препоръчваме ви също тъмносиньо, тъмновиолетово, тъмночервено до кафеникаво и тъмносиво. След подходящите прическа и модел дрехи, идва ред да поговорим и за още два важни компонента, съставящи стройната визия. Те са по-декоративни, в сравнение с предходните две идеи, но вършат истински чудеса, независимо дали сте с по-пълна или по-слаба фигура. 
 
Аксесоари 
На помощ идват големите чанти. Колкото по-голяма е чантата, толкова по-слаби изглеждате докато я държите. Все пак, трябва да сте внимателни с понятието големина. Ако сте миньонче, не се заплесвайте по прекалено големи чанти, защото ефектът от подобен аксесоар ще бъде доста смешен - малките жени направо ще изчезнат зад паравана на "пазарската" чанта. Себастиан Мейнс, директор на отдел покупки на аксесоари в британската верига магазини Селфриджес, настоява, че има и други аксесоари, които могат да създадат илюзията за вталяване. "Най-добре е да изберете високи обувки. Ако искате ефекта дълги тънки крака, насочете се към 7 сантиметрови токчета. Също носете големи бижута, гривни или колиета, които помагат да изглеждате по-слаби. Дългите гердани отвличат вниманието от талията и правят тялото да изглежда по-стройно и грациозно." 
 
Изкуствен тен 
Това е най-старият трик от всички, придаващ илюзията за дължина и слабост на всяка част от тялото. Ако не сте достатъчно уверени да нанасяте автобронзанти без професионална помощ, изберете серия, която се отмива и ви дава възможност да експериментирате. За солариума ще си замълчим. Има смисъл да поговорим сериозно за вредите от него, но това ще се случи съвсем скоро, в друга статия. 

Свързани новини

Джей Ло и Зендая водещи на Met Gala

19.02.2024

Знаете ли кой е цветът на 2024?

19.01.2024

Каква ще бъде темата на Met Gala 2024?

20.11.2023

Вечерта на модата в снимки

09.11.2023

Секс иконата захвърли веригите на грима

11.10.2023