Избирайте очилата според формата на лицето

Важен момент при избирането на очила е да съобразите тяхната форма, големина и рамка с вашата индивидуална форма на лицето и неговите особености, пише woman.hotnews.bg. Предлагаме ви няколко основни правила при избора на подходящи очила, които оптически ще прикрият несъвършенствата на лицето ви и ще подчертаят неговите предимства. 
 
Кръгло лице 
Ако вашето лице е кръгло, то се характеризира с пълни бузи, ширина и дължина в еднакви пропорции, без ясно изразени ъгли. За да придадете на кръглото лице по- издължен вид, изберете ъглови и геометрични, тесни рамки, които ще придадат по-изострен вид на лицето ви. Стойте далеч от малките рамки в кръгли форми, които подчертават пълните бузи.   
 
Овално лице 
Овалното лице се счита за идеалната форма, заради балансираното съотношение между височина и ширина. Изборът за дамите с такова лице е голям. Ако вие сте от тези щастливки, може да избирате между рамки с разнообразна неправилна форма, с изразени ръбове.   
 
Продълговато или квадратно лице 
В случай, че имате продълговато лице, с високи скули и по-дълъг нос, можете да придадете баланс и хармония на издължените форми, като се спрете на декоративни, контрастиращи рамки с елементи на слепоочията, които ще добавят визуална ширината на лицето ви и ще тушират дължината му. За квадратното лице, което е с равни страни и подчертани ъгли на челюстта и челото, най- подходящи са овалните или кръгли рамки. Ако все пак се спрете на правоъгълни, задължително е да са с тънки рамки, които нямат акценти в горната си част. 
 
Триъгълно лице 
Триъгълната форма на лицето се характеризира с широко чело и тясна брадичка. За да се уравновеси този дисбаланс, препоръчваме рамки, които са по-широки в долната си част или такива в много светъл, незабележим цвят. Добро решение са и очила без рамка, които стоят ефирно и буквално се държат за дръжките на два нежни винта.

Свързани новини

Джей Ло и Зендая водещи на Met Gala

19.02.2024

Знаете ли кой е цветът на 2024?

19.01.2024

Каква ще бъде темата на Met Gala 2024?

20.11.2023

Вечерта на модата в снимки

09.11.2023

Секс иконата захвърли веригите на грима

11.10.2023