10 идеални цветови съчетания за дрехи

За да си съставите идеален гардероб, трябва да знаете кои цветове се съчетават добре помежду си, пише woman.hotnews.bg. Представяме ви няколко прости комбинации за създаване на перфектния ви образ. 
 
1. Червено 
Ако облечете дреха в червено, бъдете внимателни – този цвят е за уверени в себе си хора. Не ви съветваме да се обличате изцяло в червено, за да не излъчвате излишна агресивност. Най-класическото решение е комбинацията между червено и черно. Избирайте дрехи, в които цветовете да са представени на големи цветови блокове. Например съчетайте панталон и пуловер в тъмен цвят с червено палто. 
 
2. Пастелни цветове 
Съчетавайте смело пастелните нюанси помежду им – през тази година те са особено актуални. Световно известният институт Pantone е обявил два цвята за водещи през 2016 г. – розовият кварц и бледо-виолетовото. Предстоящата пролет ще бъде много сантиментална! 
 
3. Бяло 
Бялото може да се съчетае с всеки друг цвят. Особено добре стои в комбинация със синьо, червено и черно. За ежедневието обърнете внимание на съчетанието бяло + бежово или кафяво. Тези сдържани цветове ще бъдат уместни и в деловия стил. 
 
4. Деним 
Дълго време комбинирането на деним в различни цветове беше табу. Сега обаче се среща редовно се среща на street-снимките от всички седмици на модата. Не се страхувайте да съчетавате дънкови дрехи. Най-важното е да бъдат с различен оттенък. Можете например да носите светла риза и тъмносини дънки. 
 
5. Морска тематика 
Моряшка блуза на райета за пръв път облече Коко Шанел през 30-те години на миналия век. Тъмносиньото райе и до ден днешен се смята за един от най-стилните десени. В морската цветова гама може да има синьо, бяло, черно и червено. За съставяне на изискан образ добавете златни аксесоари. 
 
6. Бежово-жълто 
Този цвят се съчетава отлично с кафяво, кестеняво, бежово, жълто. За създаване на класически образ можете да го съчетаете с основни цветове като бяло и черно. Ние ви предлагаме хармонична комбинация между бежово-жълто и розово. Това съчетание можете да носите и на работа, запазвайки при това нежното си женствено излъчване. 
 
7. Марсала 
Този невероятно красив цвят е кръстен на вид сицилианско вино. Този тъмен оттенък лесно се съчетава с редица цветове. Най-добре е да са класически – черно, бяло, сиво. Марсала се комбинира добре и с бежово, кремаво и светлокафяво. 
 
8. Розово 
Ако искате да си създадете нежен и женствен образ, носете розово. То се съчетава отлично с бежово, светлосиньо, кафяво, синьо. Най-добре стои в комбинация с бяло – в такъв ансамбъл можете да отидете и на работа или на делова среща. Пролетта чука на вратата ви – време е да си купите леко розово палто. Можете да го носите с бежов или бял панталон. 
 
9. Сиво 
Сиво не означава скучно. Този цвят е идеален за деловия стил, но не ви съветваме да се обличате изцяло в сиво. Най-добре го комбинирайте със зелено във всичките му разновидности – от студено светлозелено, до маслинено. 
 
10. Синьо 
Синьото е един от най-аристократичните цветове. Съчетава се сполучливо с бяло, бежово и кремаво. Можете да го комбинирате и с кафяво, червено и жълто. С кафяво ще постигнете особено благороден образ!

Свързани новини

Джей Ло и Зендая водещи на Met Gala

19.02.2024

Знаете ли кой е цветът на 2024?

19.01.2024

Каква ще бъде темата на Met Gala 2024?

20.11.2023

Вечерта на модата в снимки

09.11.2023

Секс иконата захвърли веригите на грима

11.10.2023