7 дрехи от миналото, които отново са на мода (галерия)

Не е случайно клишето, че актуалните днес стайлинг тенденции са добре забравени стари, пише woman.hotnews.bg. Затова и най-известните модни блогърки изграждат визиите си, комбинирайки дрехи и аксесоари от популярни брандове и шик модни находки от 60-те и 70-те. Ето за какви винтидж съкровища по-точно да се оглеждате - всичките до едно актуални и днес: 
 
Макси рокля с паднали рамене 
Този тип рокли е истински хит през последните години, но вместо да давате излишни пари, за да си купите още една такава, може просто да проверите дали в гардероба на роднините ви няма вече една, защото и през 70-те въпросният тоалет е бил последен писък на градската мода. 
 
Велурено мини 
Директно от модата през 70-те идва и велуреното мини, което през последните две години се наложи като must-have в гардероба на модерната жена. Тази шик дреха е идеална както за летните месеци в комбинация с равни сандали или пантофки, така и за зимните, съчетана с нежен дълъг ботуш. 
 
Гащеризон 
Дълъг или къс, от деним, памук или някоя ефирна материя, едноцветен или с интересен принт, няма значение, защото гащеризонът с всичките си разновидности отново се завръща на мода. Той бе издигнат на пиедестал от 70-те чак до ранните '90! 
 
Плетени рокли 
Плетените рокли и туники са дрехата, която всяка обичаща модата жена е имала в гардероба си през 60-те, но те са отново на мода и днес, и в зависимост от аксесоарите са идеални както за градска среда, така и за плажа. 
 
Дънки с висока талия 
Дънките никога не са излизали от мода, но постоянно се мени дизайнът им. Е, днес са истински хит панталоните от деним с висока талия и леко свободна кройка, така наречените "mom jeans", които са хит и през 80-те. 
 
Бели блузи с дантели 
Майките ни, та дори и бабите, са носили бели блузи с дантели, но ето, че през последните години те са постоянното присъствие в летните колекции на едни от най-известните модни брандове.
 
Рокля от деним 
Тази година роклята от деним е истински хит без значение какъв е дизайнът ѝ - актуални са модели по тялото, такива тип риза или с мини дължина и кокетна кройка. 

Свързани новини

Джей Ло и Зендая водещи на Met Gala

19.02.2024

Знаете ли кой е цветът на 2024?

19.01.2024

Каква ще бъде темата на Met Gala 2024?

20.11.2023

Вечерта на модата в снимки

09.11.2023

Секс иконата захвърли веригите на грима

11.10.2023