Как да се отървем от тъмните кръгове под очите

Всяка дама, подложена на постоянен стрес във всекидневието си, знае колко са неприятни и, за съжаление, трайни тъмните кръгове под очите, пише woman.hotnews.bg. Може би сте правили какво ли не, за да ги премахнете и сте вложили не малко пари в лекарства, кремове и лосиони, но те отново се завръщат. 
 
Слабо известен факт е, че понякога тези кръгове са наследствени. Освен това много хора пренебрегват зоната около очите, а тя е една от най-нежните в тялото на човек и изисква грижи, особено когато сте наследствено предразположени. Тъмните кръгове се образуват, когато кожата около очите е твърде тънка и там пигментацията е по-силна. Но колкото и сериозен да ви се струва този проблем, съвсем не е необходимо да плащате за скъпи процедури и да търсите сложни начини да се отървете от него. Ще ви разкрием няколко трика, които със сигурност ще са ви от полза. 
 
Заложете на чая в пакетче 
Чаят, който съдържа кофеин и естествени танини, е лек диуретик, използван още от бабите ни като средство против подпухнали очи. Сложете две пакетчета чай в гореща вода и ги поставете в хладилника за няколко минути. Когато изстинат малко, си ги сложете на очите и постойте с тях 5 минути. Ако го правите често, очите ви ще изглеждат много по-свежи. 
 
Ако имате проблеми с тънка кожа, използвайте ретиноиди 
Ретинолът помага изключително много в заздравяването на кожата, тъй като стимулира произвеждането на колаген. 
 
Спете по гръб и използвайте допълнителна възглавница под гърба си 
В случай, че тъмните кръгове ви се появяват само сутрин, то проблемът ви е в начина, по който спите. Опитайте се да си почивате само по гръб и си слагайте възглавница под гърба. Също така трябва да проверите дали нямате алергия към препарата, с който перете калъфката на възглавницата или че не е прашна. 
 
Ако тъмните кръгове се дължат просто на пигментация, използвайте изсветляващи продукти и се пазете от слънцето 
Използвайте продукти и приемайте храни, които съдържат витамин С. Защитавайте очите си от слънцето с кремове и очила. 
 
Използвайте антихистемин 
Много често тъмните кръгове под очите се появяват, заради някаква алергия, но не си даваме сметка за това. Затова ако нищо друго не подейства, то опитайте да решите проблема с антихистемин. 
 
Бъдете внимателни, когато триете грима си 
Не забравяйте, че зоната около очите е изключително чувствителна, дори и по принцип кожата ви да не е такава. Следователно трябва да бъдете много внимателни към нея и да не търкате очите си силно. Премахвайте нежно грима си с еднопосочни движения и задължително след това използвайте околоочен крем. 
 
Спете повече 
Най-евтиният начин да запазите погледа си свеж е като си осигурявате достатъчно сън. 

Свързани новини

Джей Ло и Зендая водещи на Met Gala

19.02.2024

Знаете ли кой е цветът на 2024?

19.01.2024

Каква ще бъде темата на Met Gala 2024?

20.11.2023

Вечерта на модата в снимки

09.11.2023

Секс иконата захвърли веригите на грима

11.10.2023