Мода

18.09.201711:06

Модно дефиле на велосипеди за старта на Европейската седмица на...

В крак с модата и модерните начини на придвижване Европейската седмица на мобилността, която отбелязваме в София от 16 до 22 септември,Balkan Fashion Week (Болкан Фешън Уик) провокира модни таланти от класа по мода на Николай Пачев в Нов Български Университет в София да облекат избрани модели, които дефилираха на колела по време на... прочети още »
07.09.201712:20

Модните компании няма да наемат твърде слаби и твърде млади модели

Гигантите на лукса – компаниите Kering и LVMH, които представляват големите модни марки Gucci, Saint Laurent, Vuitton и Dior, приеха обща позиция за забрана на наемането на работа на твърде слаби манекенки, както и на такива под 16 години, пише bgnes.com.    Те обявиха приемането на тази "харта за трудовите... прочети още »
09.08.201715:52

Вижте историята на дрехите и аксесоарите, които промениха модата

Модата е непредсказуема и бързо променяща се, но има дрехи и аксесоари, които са актуални от десетилетия насам и днес буквално не можем да си представим гардероба ни без тях, пише woman.hotnews.bg. Кои са те и как са се появили на бял свят?   Дънките  Историята на любимите ни дънки започва през ХVII век, когато немският евреин... прочети още »
22.06.201714:07

Неравенство при моделите: мъжете печелят по-малко

Това е едно от редките изключения в обичайната разлика в заплащането между мъжете и жените в полза на силния пол. В света на манекените мъжете получават по-малко при равен труд и способности, отбелязва bgnes.com.    Сред десетките млади мъже, които дефилираха на Седмицата на модата в Милано никой не може да се надява един... прочети още »
01.06.201714:45

Най-забавните провали в онлайн покупките на бални рокли (галерия)

Пазаруването онлайн има своите предимства - изборът е буквално неограничен, няма нужда да напускаш дома си, а накря някой ще достави покупката до прага на дома ти. Няма по-добър начин за пазаруване!...   ... Освен, разбира се, когато поръчваш така роклята си за бала и при пристигането си тя нама нищо общо с рекламната снимка. Bored... прочети още »
11.05.201711:47

Франция се разделя с кльощавите манекенки с нов закон

Франция официално се разделя с нездравословната мода за ниско телесно тегло сред манекенките с влизането в сила на нов закон от тази седмица, пише bgnes.com.    Мярката цели да предпази младите момичета от опасната за живота анорексия и предвижда всички действащи модели в страната да предоставят лекарско удостоверение, че... прочети още »
06.04.201713:58

5 любими дрехи и аксесоари, които вредят на здравето

Модата има цена и този материал ще ви убеди, че тя не се измерва само в пари, пише woman.hotnews.bg. Оказва се, че едни от любимите ни дрехи и аксесоари сериозно застрашават здравето ни.    Тесните дънки  Тесните дънки са задължителен елемент в гардероба на всяко съвременно момиче, но истината е, че носенето им крие... прочети още »
28.03.201716:54

Sofia Fashion Week - ефектен спектакъл на последните модни...

Sofia Fashion Week SS 2017 завърши с грандиозен моден спектакъл. Вече традиционното модно събитие в България се проведе в пет тематични вечери през изминалата седмица.   По време на гала вечерта на финала на събитието бяха представени ексклузивни ревюта на световни гости и елитни чуждестранни и български марки. За първи път по време... прочети още »
07.03.201716:37

Най-новата мания - да си татуираш лунички! (галерия)

Помните ли Пипи Дългото чорапче, която влезе в аптеката, но не за да купи от помадата за избавяне от лунички на витрината, а за да пита дали нямат такава, която създава повече от тях? Симпатичната червенокоска гордо заявяваше любовта към луничките си и макар че много момичета не споделят нейния ентусиазъм, и се стремят всячески да избелят... прочети още »
01.02.201710:23

10 обикновени дрехи от гардероба, които ни правят по-секси

Проучване на Who What Wear показа кои, според мъжете, са най-атрактивните дрехи и аксесоари, които жените притежават в гардероба си, пише profit.bg. От класическата малка черна рокля до спортното облекло - ето една селекция от 10 облекла, които са от съществено значение за привлекателността. И най-добрата новина е, че повечето от тях... прочети още »
19.01.201715:36

Naomi Campbell - новото лице на "Живанши"

Наоми Кембъл е новото лице на линията дънки на „Живанши“. Супермоделът ще рекламира колекция пролет/лято 2017 г. Черната пантера съобщи новината със снимка в социалните мрежи. На нея тя е облечена с черни спортни дънки с три бели звезди, комбинирани с черен топ. Красавицата публикува също така и видеоклип от рекламната кампания,... прочети още »