Лукас Маскиано пътува по целия свят, но среща любовта у нас

"Напуснах родината си преди 16 години и се установих в Испания, но никога не спрях да пътувам – не мога да се застоявам на едно място.", каза аржентинецът с прекрасен глас – Лукас Маскиано, който гостува в "Ива от сутрин до обед", заедно с жена си Боряна, за да разкаже за проекта LA KALINKA.
 
"Проекът LA KALINKA е нещо, което с Боряна решихме да започне на едно мое турне в България преди две години - да обиколим света в една кола, която нарекохме Калинка. Една от причините да е кола е, за да пътуваме по-бавно и да се замознаваме с хората и местата, на които отиваме. Искахме и да забавим скоростта, с която се случват нещата в ежедневието. Пътувайки, ще събираме музика и ще напишем книга, а след това ще запишем и албум със събраното.", разказа Лукас.
 
"Когато се запознах с Боряна, я попитах коя е мечтата й, а тя отговори, че мечтае да обиколи света. Веднага след това я попитах "Какво имаш да правиш следващите 50 години?". Оттам тръгна и идеята за това наше пътуване. Колата се казва Калинка, защото в същия този ден на ръката на Боряна кацна една калинка. Всички казват, че ако те кацне калинка и отлети, там е човекът на мечтите, а специално тази излетя от ръката на Боряна и кацна върху мен.", разказа певецът за романтиката, стояща зад проекта.
 
"Ще направим много хубав концерт в "Нов театър" на НДК на 9 декември с Марияна Попова, Дани Милев и Искрен Пецов. С тях правим една много интересна комбинация между испанска и българска музика. Композирах и песен, която двамата с Марияна изпълняваме и тя се казва "Румба с елементи на танго", завърши Лукас Маскиано, като за финал на гостуването си изпълни същата тази песен на живо в студиото. 

Свързани новини

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024

Афишът на Sofia Live Festival 2024

23.01.2024

IVA с нов албум и промо концерт

10.10.2023