Иван Михалев: "Пътуването не е само движение, а и изживяване"

"Пътуването не е просто да отидеш някъде, а да изживееш и почувстваш мястото.", каза гостът ни Иван Михалев, който гостува в "Ива от сутрин до обед", за да представи книгата "101 романтични места в България", която е написал заедно с Елина Цанкова.
 
"Истината е, че тази книга ни седеше на радара от много време, но някак си не се чувствахме подготвени за нея. Имаше много места, които не бяхме видели и в крайна сметка романтиката е различна за всеки. Трябваше да посeтим и почувстваме всяко от местата, за да можем да предадем информацията.", разказа Иван.
 
"Едни от най-романтичните места са винарските изби. От няколко години насам се появиха много от тях и виненият туризъм се развива стремглаво. Всички знаем, че виното и любовта вървят ръка за ръка и затова подобни места са подходящи за романтична почивка. Много от тях отговарят точно на френската дефиниция за шато.", сподели още той.
 
"Пътувайки към една дестинация, изведнъж ни привлече внманието нещо странно – една обърната къща – обърната с покрива на земята! Къщата изглежда като бутната от торнадо, но когато влезеш вътре, всичко е съвсем нормално. Вътре се усеща прекрасен уют, а най-смешното е, че дръжките на вратите се бутат нагоре, за да се отвори.", разказа за едно от местата Иван.
 
"Всъщност отбивките са 102, което стана малко инцидентно, тъй като се колебаехме какво да сложим като корица. На корицата има едно вълшебно лавандулово поле, което не сме описали, а само сме ползвали за отпред. Лавандулата наистина те хваща и пренася в едно друго измерение. Много хора се съмняваха, че това дори не е в България. В Лещен има много къщи за гости, които изникват постоянно, а преди това ги нямаше.", завърши Иван Михалев.

Свързани новини

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024

Афишът на Sofia Live Festival 2024

23.01.2024

IVA с нов албум и промо концерт

10.10.2023