"Първите седем" от Боян Петров

"Човек трябва да има стремеж към изкачване на върхове, независимо дали са планински или житейски. Всеки трябва да се стреми към нещо в този живот.", каза алпинистът Боян Петров, който бе наш гост, за да представи първата си книга и наръчник не само за планината, но и за живота, "Първите седем".
 
"Тази книга не е за хора, които прекарват уикендите си по магазините. Тази книга е за всички, които търсят красиви планински места в България и извън нея, за тези, които просто имат вътрешна нужда от върхове и тяхното покоряване. Самата идея на книгата беше да бъде като наръчник за всички следващи българи, които искат да изкачат тези места, на които бях аз. Защото, когато се подготвях за изкачаването им, нямаше никаква информация.", споделя с нас Боян.
 
"Въпреки че тази неистова нужда за покоряване на върхове гори силно в мен, е имало моменти в които съм се отказвал. Например, с Радослава през 2009 бяхме на един турски вулкан, където вятъра беше толкова силен, че я отвяваше. Тогава се отказахме, но тези моменти са полезни. Неуспехът учи, грешките показват слабостите, които трябва да бъдат поправени.", разказва ни Боян Петров. 

Свързани новини

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024

Афишът на Sofia Live Festival 2024

23.01.2024

IVA с нов албум и промо концерт

10.10.2023