Любо Киров: "С този албум затварям един период от своето творчество"

"С този албум затварям един период от своето творчество.", каза Любо Киров, който ни гостува, за да представи новия си албум Знам и ни изненада с новината, че на 10 ноември отново ще можем да го видим на живо в НДК.
 
"В него съм събрал 18 парчета от последните 16 години. Получи се една жестока ретроспекция, вдъхновена от хората, които идват на участие всички тези години. Някои хора все още търсят и искат да си имат диск в колата с любимите песни и затова издадох най-добрите за последните години. В албума са включени и някои от последните песни като "Знам" и "Имам само теб", както и две живи изпълнения от концерта в НДК. Освен това за манияците издадохме и ограничен брой плочи на албума.", разказа той.
 
"В албума влиза и парчето "Ти", което излезе 2001, но с нов аранжимент. Нещата звучат съвсем различно и този вариант доказва, че една песен може да бъде поставена във всякакъв контекст в зависимост от аранжимента. За него ми помогна Боян Христов, който работи и по песента "Знам". Наистина промени естетическата картина на песента и й вдъхна нов живот.", сподели Любо за новата версия на песента "Ти", която прозвуча и в ефир.
 
"С този албум затварям един период от своето творчество. Събрах последните 16 години в него, за да им дам един своеобразен край и да продължа нататък. Имам много идеи за това как да продължи творчеството ми и как да се развивам.", завърши Любо Киров.  

Свързани новини

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024

Афишът на Sofia Live Festival 2024

23.01.2024

IVA с нов албум и промо концерт

10.10.2023

4 сцени, 3 дни, великолепна селекция

18.09.2023

"Силата на рока" сваля границите

21.08.2023