Минко Михайлов: "И в Западна Сахара познават Стоичков"

"В Западна Сахара се сбъдна една от мечтите ми", каза фотографът Минко Михайлов, който гостува в рубриката ни "Дим да ни няма", за да разкаже за пътешествието си в Западна Сахара. "Дълго време мечтаех да снимам розово фламинго, но все успяваше да ми се изплъзне. Съвсем случайно, край една лагуна в Западна Сахара, само на 10 метра от мен видях фламинго, което успях да снимам с лекота.", сподели той. 
 
"Някои хора смятат, че тази страна е част от Мароко, а други твърдят, че е самостоятелна държава. Всъщност преди 60-те години е била испанска колония, а след като испанците се оттеглят, има кратък спор между Мароко, Мавритания и Алжир за тази територия. Кацайки там, ние наехме две коли в съмнително състояние, без да вярваме, че ще изминтем 10 000км. с тях.", разказа Минко.
 
"Изминахме разстоянието от Мароко до Мавритания по път, който минава през цяла Западна Сахара. През цялото пътуване имаше много чести военни проверки, които отнемаха и много време. Интересното беше, че когато казвахме, че сме българи, насреща ни се показваше огромна усмивка и винаги се споменаваше името Стоичков.", сподели пътешественикът.
 
"Там има СТОП знаци, които, обаче, не можеш да подминеш, ако военен не ти даде сигнал. Ние подминахме един и веднага след него изскочи военен, който, макар и любезен, искаше определена сума пари. Обяснихме му, че ако му я дадем, няма да можем да платим хотел и след картък разговор той каза "Звъннах на жена си, ще спите у нас."." Разбира се накрая нито ни взе пари, нито спахме у тях, а се разделихме приятелски с усмивка.", завърши през смях разказа си Минко Михайлов. 

Свързани новини

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024

Афишът на Sofia Live Festival 2024

23.01.2024

IVA с нов албум и промо концерт

10.10.2023

4 сцени, 3 дни, великолепна селекция

18.09.2023

"Силата на рока" сваля границите

21.08.2023