Елена Радева: "Заедно в час" събира професионалисти, които да вдъхновят децата

"В България 40% от учениците са функционално неграмотни.", каза Елена Радева от "Заедно в час", която гостува в "Ива от сутрин до обед", за да разкаже повече за набирането на нови учители.
 
"Функционалната неграмотност означава, че тези ученици могат да четат и смятат, но прочетат ли текст, не могат да го осмислят и да направят логически изводи. Едно такова дете ще отиде на спирката на автобуса, но няма да може да прецени след колко време ще стигне до дестинацията си и кога точно да слезе от автобуса.", обясни Елена.
 
"Уменията на 21-ви век включват не само запомнянето на материала, а и логическото мислене, емоционалната интелигентност, работата в екип. Липсата на тези умения се наблюдава предимно в малките населени места. Често вадим изводите си, гледайки елитните софийски гимназии, но излезем ли от тях, виждаме състоянието на образованието в страната.", сподели още тя.
 
"Тази година се опитахме да направим нещо по-различно. Мотивът за кампанията е "Деца търсят човек за пример". За нас човекът за пример е този учител, който ще влезе в класните стаи на нуждаещите се деца, ще бъде модел за подражание и ще вдъхнови учениците да си поставят високи цели, които да постигат. Янко Морунов е един такъв човек. Той е по-различен от стереотипния имидж на един учител. Янко е сертифициран капитан на кораб, може да готви суши и се занимава с алтернативен туризъм. Чрез своя опит се опитва да разкаже на децата за географията по различен начин."
 
"Всеки, желаещ да кандидатства, без значение педагог или не, може да го направи на zaednovchas.bg. Търсим хора, професионалисти, които да вдъхновят децата и да им покажат, че развитието и успехът са възможни.", завърши Елена Радева.

Свързани новини

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024

Афишът на Sofia Live Festival 2024

23.01.2024

IVA с нов албум и промо концерт

10.10.2023