Мария Ангелова с пет предизвикателства, които да опитате тази пролет

"Предизвикателствата помагат на човек да разширява своите граници и малко по малко той се превръща във вдъхновител за останалите.", каза Мария Ангелова, един от авторите на книгата "203 предизвикателства", която ни гостува, за да ни предложи 5 от тях, които са подходящи за пролетта.
 
"Първото предизвикателство, което предлагаме, е да се изкъпете във водопад. Това е най-хубавият душ от природата. Най-много пъти съм го правила на Бачковския водопад, но има много подходящи места, стига да са проверени предварително.
 
Второто е тази пролет да изкачите нов планински връх, на който никога не сте били. Преди години аз самата изкачвах планински върхове с водач и когато изкачихме върха, той извади една бутилка шампанско и я гръмна, превръщайки изкачването в празник за всички ни.
 
Рафтинг. Сезонът вече се открива и ако още не сте пробвали това, трябва да се възползвате, тъй като България има много добри дадености. Кресненското дефиле е прекрасен маршрут. Сега реките са най-буйни, преживяването ще бъде страхотно. Аз самата не съм била на рафтинг и това е едно от личните ми предизвикателства тази година.
 
Следващото е вдъхновено от шведите, които имат непреведимата дума "юкота", която означава да излезеш на пикник преди изгрев слънце, за да чуеш първата птича песен за деня.
 
Отиди пеша на работа. Това е една тенденция, която напоследък набира все повече сила. В САЩ се провежда в първия петък на април, а в Австралия е подкрепена от министерството на здравеопазването. Идеята е хората да променят по някакъв начин своето ежедневие и да раздвижат рутината, която са си създали.", сподели за нас Мария Ангелова.

Свързани новини

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024

Афишът на Sofia Live Festival 2024

23.01.2024

IVA с нов албум и промо концерт

10.10.2023