Ива от сутрин до обед

19.09.201314:29

Застрашена ли е хегемонията на Ангела Меркел

В петък очаквайте директно от Германия информацията за това какви са нагласите на хората преди изборите за нов Бундестаг. В рубриката "Радио FM+ по света” Иван Илиев ще ни каже застрашена ли е хегемонията на Ангела Меркел и как ще се отразят изборите в Германия на ЕС като цяло.   Зорница Аспарухова ще подхване основната ни... прочети още »
18.09.201314:45

"От любов към живота” за 11 поредна година

Какво е да бъдеш геймър? Изкушените от компютърните игри стават все повече и според проучване средностатическият геймър е на 35, женен и добре печелещ. Каква е истината по въпроса и какви качества развива геймърството, ще ни разкаже Мартин Кадинов от Gaming entertainment. От него ще разберем и какво ще ни предложи най-големият фестивал за... прочети още »
17.09.201314:06

Как гледате на връзките с голяма разлика във възрастта, особено...

Има ли значение разликата във възрастта за любовта? И как приемате възрастовата разлика, когато е в полза на жената? Т ова е темата ни в сряда, по която ще разсъждаваме заедно с психолога Милена Динкова. А пък журналистът Маги Гигова ще ни зареди с истории на „неравноделни” двойки  от родната и световна... прочети още »
16.09.201314:13

Празнуваме Вяра, Надежда, Любов и София

Знаете ли как се приготвят галушки? Чували ли сте песните на банатските българи? Гледали ли сте танц на каракачани? Можете ли да направите кукла от царевична шума, а да изплетете чорапи? Наследството е живо, тогава, когато го познаваме. За корените, които дават крила ще говори Елеонора Гаджева по повод фестивала „Живо... прочети още »
13.09.201314:45

Ако животът ви е филм – как ще се казва?

Ако животът ви е филм – как ще се казва? Това е темата, която ще ни накара да станем режисьори, сценаристи и изпълнители на главната роля в собствения ни филм. Нормално е на 16 септември аз лично да играя в българската класика „Година от понеделници” и както всеки първи ден от седмицата да включа в сюжета здравна тема.... прочети още »
12.09.201315:07

Днес ще се срещнем след 10 години!

Днес ще се срещнем след 10 години! Само че не на сив площад, а в ефира на Радио FM+ с разказ за това кой със какво се е преборил,от какво не е заспивал и какво е надживял – както се пееше във великия хит на ФСБ. Поводът за тази тема е Стефан Вълдобрев и завръщането му на музикалната сцена след цели 10 години  с... прочети още »
11.09.201313:39

Вярвате ли в прераждането?

Вярвате ли в прераждането? В четвъртък ще ви разкажем много истории, документирали спомени от минали животи и различните мисии, заради които духът се връща на земята. Ще ви запознаем с опита на Аташа Файф – хипнотерапефт, която използва позитивните спомени от предишни  прераждания, за лечебен ефект в настоящето. Анастасия... прочети още »
10.09.201314:20

Кажи ми какво танцуваш, за да ти кажа какъв си

"Ученикът, подтикван от някаква вътрешна сила, скочи от прозореца в час по немски език" – това е забележка, написана от учителката по немски в дневника и – както се досещате – е съвсем реална.  Не случайно започвам с учителски бисер – денят ще бъде посветен на най-смешното от ученическите и академични... прочети още »
09.09.201313:33

Как да възпитаваме момичета и още в Ива от сутрин до обед във вторник

Наближава 15 септември и отново ще запалим фаровете в знак на съпричастие към безопасността на всички деца по пътя. Затова основната ни тема в началото на септември е „Карай трезво”. Мислите ли, че и ние носим отговорност, когато пиян човек сяда зад волана? Как да възпитаваме момичетата? Това е въпрос, който аз като майка на... прочети още »
02.09.201314:24

"Ива от сутрин до обед" с репортажи и интервюта от...

Едни от най-известните родни музиканти, артисти, писатели и други арт величия, се събраха за десетдневния фестивал на изкуството "Аполония" 2013, които се провежда в Созопол за 29-ти пореден път. Началото на "Аполония" 2013 беше на 29 август, а краят ще бъде на 7 септември. 11 театрални постановки, по един балетен и... прочети още »
29.08.201317:03

Кой готви вкъщи и кой е най-величественият ви кулинарен шедьовър?

В петък в студиото мирише вкусно! Готвим от сутринта заради артистизма и любовта, с които храната трябва да се приготви, за да си струва да бъде изядена. С атктьора Иво Аръков ще си говорим точно за това – каква е допирната точка между ролите, в които влиза и готварството. А вас питаме: кой готви вкъщи и как се казва най-величествения... прочети още »