Ива от сутрин до обед

12.09.201315:07

Днес ще се срещнем след 10 години!

Днес ще се срещнем след 10 години! Само че не на сив площад, а в ефира на Радио FM+ с разказ за това кой със какво се е преборил,от какво не е заспивал и какво е надживял – както се пееше във великия хит на ФСБ. Поводът за тази тема е Стефан Вълдобрев и завръщането му на музикалната сцена след цели 10 години  с... прочети още »
11.09.201313:39

Вярвате ли в прераждането?

Вярвате ли в прераждането? В четвъртък ще ви разкажем много истории, документирали спомени от минали животи и различните мисии, заради които духът се връща на земята. Ще ви запознаем с опита на Аташа Файф – хипнотерапефт, която използва позитивните спомени от предишни  прераждания, за лечебен ефект в настоящето. Анастасия... прочети още »
10.09.201314:20

Кажи ми какво танцуваш, за да ти кажа какъв си

"Ученикът, подтикван от някаква вътрешна сила, скочи от прозореца в час по немски език" – това е забележка, написана от учителката по немски в дневника и – както се досещате – е съвсем реална.  Не случайно започвам с учителски бисер – денят ще бъде посветен на най-смешното от ученическите и академични... прочети още »
09.09.201313:33

Как да възпитаваме момичета и още в Ива от сутрин до обед във вторник

Наближава 15 септември и отново ще запалим фаровете в знак на съпричастие към безопасността на всички деца по пътя. Затова основната ни тема в началото на септември е „Карай трезво”. Мислите ли, че и ние носим отговорност, когато пиян човек сяда зад волана? Как да възпитаваме момичетата? Това е въпрос, който аз като майка на... прочети още »
02.09.201314:24

"Ива от сутрин до обед" с репортажи и интервюта от...

Едни от най-известните родни музиканти, артисти, писатели и други арт величия, се събраха за десетдневния фестивал на изкуството "Аполония" 2013, които се провежда в Созопол за 29-ти пореден път. Началото на "Аполония" 2013 беше на 29 август, а краят ще бъде на 7 септември. 11 театрални постановки, по един балетен и... прочети още »
29.08.201317:03

Кой готви вкъщи и кой е най-величественият ви кулинарен шедьовър?

В петък в студиото мирише вкусно! Готвим от сутринта заради артистизма и любовта, с които храната трябва да се приготви, за да си струва да бъде изядена. С атктьора Иво Аръков ще си говорим точно за това – каква е допирната точка между ролите, в които влиза и готварството. А вас питаме: кой готви вкъщи и как се казва най-величествения... прочети още »
28.08.201316:48

Какво си спомняте от игрите на своето детство?

След един уикенд, преминал в народна топка, установих, че го предпочитам пред cкрабъла, особено лятото. Какво си спомняте от игрите на своето детство и срам ли ви е да скочите с децата на една дама? Повече по темата ще чуете от сътрудникa на Ива, Поли, която ще ни разкаже повече за новите игри - Маджонг и Го.   В "Аз чета с... прочети още »
27.08.201315:28

Колко е важно да бъдеш инат

Какво обединява Джулиан Асанж, Кристофър Сноудън и Поли Генова? Верният отговор е – ИНАТЪТ! Да тръгнеш срещу най-големите и властимащи в света като Асанж с Уикилийкс; Сноудън с бунта си срещу ЦРУ, или да изпееш "Ще намеря сила в мен – колко мога да постигна” - си е все форма на въпрекизъм и начин да заявиш себе си,... прочети още »
26.08.201316:49

На 30 август стартира "Банско опера фест”

Във вторник Ива грабва диригентската палка, за да обедини всички поводи да говорим за музика в едно предаване. На площада в Банско от 30 август гръмва оперна музика по повод четвъртото издание на "Банско опера фест”. За първи път в рамките на форума ще има балетно представление – "Лебедово езеро” от... прочети още »
23.08.201314:35

Що за феномен стана модерният търговски център?

Ако сложим в мола камера и снимаме 24 часа, няма да имаме нужда от ново риалити, нито път от нови глави в учебника по народопсихология. Заедно с вас Ива ще търси отговор за това що за феномен стана модерният търговски център и ще довършвате изречението: "Молът е новият...”   Повод да започнем този разговор е писателят... прочети още »
22.08.201315:19

Kой е вашият екстремен спорт?

В петък сме екстремисти и поводът е първият у нас фестивал за екстремни спортове и музика X point в Приморско. Сред звездите в спорта е Александър Поли – шампион по малкоизвестния у нас, но много атрактивен WINGSUIT, а сред звездите в музиката - Stereo MCs. Затова и темата ни е: кой е вашият екстремен спорт – летене, скачане или... прочети още »