Ива от сутрин до обед

23.08.201314:35

Що за феномен стана модерният търговски център?

Ако сложим в мола камера и снимаме 24 часа, няма да имаме нужда от ново риалити, нито път от нови глави в учебника по народопсихология. Заедно с вас Ива ще търси отговор за това що за феномен стана модерният търговски център и ще довършвате изречението: "Молът е новият...”   Повод да започнем този разговор е писателят... прочети още »
22.08.201315:19

Kой е вашият екстремен спорт?

В петък сме екстремисти и поводът е първият у нас фестивал за екстремни спортове и музика X point в Приморско. Сред звездите в спорта е Александър Поли – шампион по малкоизвестния у нас, но много атрактивен WINGSUIT, а сред звездите в музиката - Stereo MCs. Затова и темата ни е: кой е вашият екстремен спорт – летене, скачане или... прочети още »
21.08.201323:33

Спомняте ли си какви бяха мечтите и целите ви на 14? А сбъднахте...

Спомняте ли си какви бяха мечтите и целите ви на 14? А сбъднахте ли ги? Това са въпроси, породени от книгата "Списъкът на живота” – един световен феномен, който Анастасия Карнаух ще представи в "Аз чета с Настя”.   Tрудолюбивият сътрудник на Ива, Поли, цяла седмица обикаля София, за да ви каже няколко... прочети още »
20.08.201317:11

Какво ще стане, ако виртуалната реалност стане живата реалност?

Какво ще стане, ако виртуалната реалност стане просто реалност? И Мрежата оживее? Това ще представи първото издание на LivingWEB фестивал. Интерактивни инсталации ще олицетворяват уебсайтовете, лабиринта от хиперлинкове ще бъде представен от актьори, жонгльори, акробати и стенд-ъп комици. Всичко за програмата на феста ще ни разкаже авторът на... прочети още »
19.08.201315:10

С кои български актьори бихте искали да се видите на тъмно?

Една нощ в театъра – това ще бъде преживяването, което за нас ще започне от сутринта. Един от посланиците на събитието – актьорът Иво Аръков, ще ни представи идеята и програмата на "Нощта на театрите”. А въпросът ми към вас е: c кои български актьори бихте искали да се видите на тъмно?   В интервю с джазмена... прочети още »
16.08.201319:48

Къде на българското черноморие се чувствате добре?

Руският език стана официален на българското черноморие, бабите са бабушки, бавачките - българки, жените - със златни сандали и чанти-вюитонки, а мъжете - боси, с чанти-диагоналки. Типология на плажуващия правим с журналиста Мария Касимова, а въпросът ни към вас е: къде на българското черноморие се чувствате добре и все още е "вашето... прочети още »
15.08.201317:22

Ако ви гарантираме трамплин във времето, в кой век бихте се...

Дрескод: фолклорна носия! Това е единственото условие, за да посетите Жеравна между 23 и 25 август, когато хиляди хора се събират на едно истинско автентично преживяване – международен фолклорен фестивал "Скок във времето” с участието на състави от България, Индонезия и Румъния. От къде можете да се сдобиете с носия и дали... прочети още »
14.08.201317:09

Екипът на "Българската история” търси неразказаните истории...

Те са млади, свежи и не могат да откъснат очи от....  историята на България! Екипът на "Българската история” е със средна възраст 20 г. и обожава да търси неразказаните истории на страната ни. Младежите тръгват на лятно пътешествие с цел събиране на предания от хората, а проектът им се казва "Легендите оживяват”.... прочети още »
13.08.201316:20

Какъв е пишещият човек, ще пита Ива в сряда

Ако се казваш Винету Келешов има спасение – да се прекръстиш на Винету Вождов. А пък името на Жоржиен Дзедзов идеално става част от изпита по добра дикция във НАТФИЗ. Маги Гигова е истински изследовател на странните, смешни, а и страшни имена у нас, и с вихрена скорост ще сподели поне 200 от тях в своята "Неохраняема... прочети още »
09.08.201316:25

13 август - Международен ден на левичарите

На 13 август честитим на всички, които пишат с лявата ръка Международния ден на левичарите. В тяхна чест ще си говорим за това "Колко е важно да бъдеш различен”.   "Трансформаторите” определено са различни. Те са група от 6 млади архитекти, които превърнаха в изкуство ел. таблата по ул. Шишман, виждат и творят... прочети още »
08.08.201314:33

Харесвате ли проекта "София диша”?

От петък вече се усеща дъхът на уикенда, а в неделя София определено диша! Харесвате ли проекта "София диша” и какво може да се направи още, за да има в столицата повече въздух и забавления на открито? По темата очаквайте организаторите на проекта и Кристина Белчева от отдел "Култура” на СО.   Фънк и лято... прочети още »