Ива от сутрин до обед

02.09.201314:24

"Ива от сутрин до обед" с репортажи и интервюта от...

Едни от най-известните родни музиканти, артисти, писатели и други арт величия, се събраха за десетдневния фестивал на изкуството "Аполония" 2013, които се провежда в Созопол за 29-ти пореден път. Началото на "Аполония" 2013 беше на 29 август, а краят ще бъде на 7 септември. 11 театрални постановки, по един балетен и... прочети още »
29.08.201317:03

Кой готви вкъщи и кой е най-величественият ви кулинарен шедьовър?

В петък в студиото мирише вкусно! Готвим от сутринта заради артистизма и любовта, с които храната трябва да се приготви, за да си струва да бъде изядена. С атктьора Иво Аръков ще си говорим точно за това – каква е допирната точка между ролите, в които влиза и готварството. А вас питаме: кой готви вкъщи и как се казва най-величествения... прочети още »
28.08.201316:48

Какво си спомняте от игрите на своето детство?

След един уикенд, преминал в народна топка, установих, че го предпочитам пред cкрабъла, особено лятото. Какво си спомняте от игрите на своето детство и срам ли ви е да скочите с децата на една дама? Повече по темата ще чуете от сътрудникa на Ива, Поли, която ще ни разкаже повече за новите игри - Маджонг и Го.   В "Аз чета с... прочети още »
27.08.201315:28

Колко е важно да бъдеш инат

Какво обединява Джулиан Асанж, Кристофър Сноудън и Поли Генова? Верният отговор е – ИНАТЪТ! Да тръгнеш срещу най-големите и властимащи в света като Асанж с Уикилийкс; Сноудън с бунта си срещу ЦРУ, или да изпееш "Ще намеря сила в мен – колко мога да постигна” - си е все форма на въпрекизъм и начин да заявиш себе си,... прочети още »
26.08.201316:49

На 30 август стартира "Банско опера фест”

Във вторник Ива грабва диригентската палка, за да обедини всички поводи да говорим за музика в едно предаване. На площада в Банско от 30 август гръмва оперна музика по повод четвъртото издание на "Банско опера фест”. За първи път в рамките на форума ще има балетно представление – "Лебедово езеро” от... прочети още »
23.08.201314:35

Що за феномен стана модерният търговски център?

Ако сложим в мола камера и снимаме 24 часа, няма да имаме нужда от ново риалити, нито път от нови глави в учебника по народопсихология. Заедно с вас Ива ще търси отговор за това що за феномен стана модерният търговски център и ще довършвате изречението: "Молът е новият...”   Повод да започнем този разговор е писателят... прочети още »
22.08.201315:19

Kой е вашият екстремен спорт?

В петък сме екстремисти и поводът е първият у нас фестивал за екстремни спортове и музика X point в Приморско. Сред звездите в спорта е Александър Поли – шампион по малкоизвестния у нас, но много атрактивен WINGSUIT, а сред звездите в музиката - Stereo MCs. Затова и темата ни е: кой е вашият екстремен спорт – летене, скачане или... прочети още »
21.08.201323:33

Спомняте ли си какви бяха мечтите и целите ви на 14? А сбъднахте...

Спомняте ли си какви бяха мечтите и целите ви на 14? А сбъднахте ли ги? Това са въпроси, породени от книгата "Списъкът на живота” – един световен феномен, който Анастасия Карнаух ще представи в "Аз чета с Настя”.   Tрудолюбивият сътрудник на Ива, Поли, цяла седмица обикаля София, за да ви каже няколко... прочети още »
20.08.201317:11

Какво ще стане, ако виртуалната реалност стане живата реалност?

Какво ще стане, ако виртуалната реалност стане просто реалност? И Мрежата оживее? Това ще представи първото издание на LivingWEB фестивал. Интерактивни инсталации ще олицетворяват уебсайтовете, лабиринта от хиперлинкове ще бъде представен от актьори, жонгльори, акробати и стенд-ъп комици. Всичко за програмата на феста ще ни разкаже авторът на... прочети още »
19.08.201315:10

С кои български актьори бихте искали да се видите на тъмно?

Една нощ в театъра – това ще бъде преживяването, което за нас ще започне от сутринта. Един от посланиците на събитието – актьорът Иво Аръков, ще ни представи идеята и програмата на "Нощта на театрите”. А въпросът ми към вас е: c кои български актьори бихте искали да се видите на тъмно?   В интервю с джазмена... прочети още »
16.08.201319:48

Къде на българското черноморие се чувствате добре?

Руският език стана официален на българското черноморие, бабите са бабушки, бавачките - българки, жените - със златни сандали и чанти-вюитонки, а мъжете - боси, с чанти-диагоналки. Типология на плажуващия правим с журналиста Мария Касимова, а въпросът ни към вас е: къде на българското черноморие се чувствате добре и все още е "вашето... прочети още »