Крикор Азарян блестя посмъртно на международния ден на театъра

Под знака на името Крикор Азарян се проведе тазгодишната церемония по раздаването на наградите на съюза на артистите “Икар”.

Освен, че името му бе споменавано многократно от неговите приятели и ученици, последното му представление на сцената на Народния театър” Иван Вазов”, “ Вишнева градина” по А.П. Чехов получи и голямата награда за спектакъл на годината.

Наградата за цялостен принос в българския театър получи композиторът проф. Румен Цонев.

Отличието за главна женска роля взе Мария Сапунджиева за ролята и на Моли Суини в Сливенския драматичен театър. Наградата на съюза на артистите за главна мъжка роля получи Михаил Билалов за ролята му в постановката “ Козата, или коя е Силвия” на сцената на НТ “ Иван Вазов”. Икар за режисура получи Галин Стоев за представлението “ Приятно страшно” от Яна Борисова, която по – рано вечерта бе отличена и за драматургичния текст на едноименното произведение.

Церемонията по раздаването на театралните награди се проведе на сцената на НТ “ Иван Вазов” в присъствието на министърът на културата Вежди Рашидов, кметът на столицата Йорданка Фандъкова и изтъкнатия актьор Георги Калоянчев , който демонстрира добра форма.