GORILLAZ издават издават съвсем нова, мулти левъл онлайн игра и нов сингъл

Играта ще се казва “Escape to Plastic Beach” и ще отведе феновете на пътешествие към новата щаб квартира на Gorillaz на Plastic Beach. Играта ще съдържа и MP3 даунлоуд на новия сингъл на бандата ‘Superfast Jellyfish’, естествено от албума ‘Plastic Beach’, на музикалния пазар у нас от Анимато Мюзик.

“Escape to Plastic Beach” е първата игра от този тип, смесваща многото нива на Flash и Unity форматите с нов сингъл на MP3, за да създаде аудио, визуална, графична и игрова среда и преживяване на музикален албум. Традиционното никога не е задоволявало авторите на ‘Plastic Beach’ и сега с тази игра феновете ще могат да усетят още по-пълно оригиналния артуърк, гласовете на бандата и новите парчета на Gorillaz.

“Escape to Plastic Beach” стартира с пресъздаване на някои от събитията в музикалното видео ‘Stylo’, 2D онлайн игра, в която виждаме Murdoc, 2D и Cyborg Noodle в тяхното пътешествие към Plastic Beach. Приключенията продължават под вода с Murdoc, който се опитва да спаси бандата, а на следващото ниво от предизвикателства се пренасяме директно на Plastic Beach за една 3D игра. В последното ниво има даунлоуд на новия сингъл на бандата ‘Superfast Jellyfish’ с участието на De La Soul и Gruff Rhys от Super Furry Animals.

Басистът на Gorillaz Murdoc участва като основен протагонист в “Escape to Plastic Beach”, но освен него в играта са и дружките му Noodle и 2D.

Ето какво казва и самият Murdoc Niccals:"Хей! Това е фан-тастично! Имаме си Gorillaz игра и можем да си играем безплатно онлайн. Базирана е изцяло на Plastic Beach и вътре участваме аз, 2D и моят киборг Noodle! Това, което е още по-добро е, че ако платите £1.50 за последната част, ще се сдобиете и с новия сингъл "Superfast Jellyfish", а в него са 'Super Furry' Gruff и момчетата от De La Soul! El Caminos, Boogiemen, призрачни пиратски кораби, подводни преследвания, мини, тлъсти ченгета и престрелки са омешани в една нова технология, а пък новото ни парче е сууупер...Имам пред вид, какво повече някой би могъл да иска? Елате да поиграем!”

Онлайн игрите вече се доказаха като мощен маркетинг инструмент за EMI Music, позволяващ да се достигне до таргетирана публика, недостъпна чрез радио, телевизия или преса. Този проект е още едно сътрудничество със световните  и необикновени ескперти в областта на рекламата/ игрите Matmi, които създават иновативни промо онлайн тактики за EMI от години.

За играта: http://www.gorillaz.com/escapetoplasticbeach