Massive Attack идват на фестивала “Арена Музика” 2010

Кралете на трип-хопа Massive Attack са третият потвърден хедлайнер на IX-тото поредно издание на най-мащабния музикален фестивал у нас “Арена Музика” 2010, съобщиха от  София Мюзик Ентърпрайсис.

Massive Attack ще забият на 15 юли от 20.00 часа в столичната зала “Фестивална”. Продажбата на билети започва от 6 април, като те ще са на цени от 50 до 80 лева.

Историята на групата започва през 1983 година с появата на the Wild Bunch, една от най-успешните формации, стъпвали на британска сцена. Съчетаването на различни музикални стилове, от пънк през реге до R&B, бързо превръща партитата на формацията в супер популярни събития, които любителите на клубния живот в Бристол още не са забравили.

В средата на 80-те двама от членовете на the Wild Bunch - Andrew Vowles (Mushroom) и Grant Marshall (Daddy G) – се събират с местния автор на 3D графити Robert del Naja, за да дадат началото на Massive Attack през 1987 година. Първият сингъл на групата “Daydreaming” включва страстните вокали на Shara Nelson и рап-мотивите на Tricky. Не след дълго излиза дебютния албум “Blue Lines”, който се превръща в хит. 

Последните продукции на бандата са  “Splitting the Atom” (2009 г.) и излезлият съвсем наскоро “Heligoland”. 

Другите големи имена в световната музика, които ще дойдат за фестивала Арена музика са Боб Дилън на 3 юни и сър Елтън Джон на 13 юни.