Шакира ще изпълни официалната песен на Световното по футбол в Юар

ФИФА избра песен на колумбийската поп-изпълнителка Шакира за официален химн на Световното първенство по футбол в ЮАР.

Името на песента е “Waka Waka (This Time for Africa)” и е написна специално за Мондиала от световноизвестната певица.

Шакира и южноафриканските артисти от "Freshlyground" ще изпълнят песента на церемонията по закриването преди големия финал на 11-ти юли на стадиона в Йоханесбург. Всички приходи от песента ще бъдат в полза на официалната благотворителна кампания на ФИФА.

Песента комбинира колумбийски инструменти и ритми с типичното звучене на южноафриканска китара. Хорът е взет от известна камерунска маршова песен, станала популярна в изпълнение на групата Golden Voices.

“Официалната песен е многоочаквана от феновете както Талисманът и Логото. Това е част от идентичността на най-вълнуващото световно спортно събитие. Тази песен е олицетворение на африканския ритъм и идентичност и е напълно в стилистиката на това уникално събитие. Очаквам с нетърпение да слушам песента по време на първенството и да я видя в изпълнение на Шакира и Freshlyground на финала”, каза президентът на ФИФА Сеп Блатер.

“Поласкана съм, че Waka Waka е избрана да стане част от вълнуващото събитие Мондиал 2010,” сподели Шакира. Чуйте парчето, което ще послушаме това лято...