Германски съд вдигна цензурата от Rammstein

Съдът в германския град Кьолн вдигна цензурата от последния албум на Rammstein, чиято продажба бе забранена заради "непристойната" обложка и "садо-мазохистичната пропаганда" в някои от песните от него.

Обложката на Liebe ist Fur Alle Da ("Любовта е за всички") бе подложена на цензура по инициатива на Държавния комитет за изучаване на въздействието на аудиовизуалната информация върху германската младеж. Изобразените върху нея музиканти, начело с фронтмена Тил Линдеман, извършват дисекция на жена, положена върху операционна маса (на снимката).

Комитетът разтълкува това, както и текстовете на някои от песните от аалбума, като пропаганда на насилие, садизъм и мазохизъм.

В резултат, бе разпоредено Liebe ist Fur Alle Da да се продава в непрозрачна опаковка (за да не се вижда обложката, преди да бъде закупен), като право да си го напазаруват имаха само навършилите 18 г.

Ограничението влезе в сила на 11 ноември 2009 г., но сега съдът в Кьолн го отмени с наистина творческия аргумент, че "Комитетът не обяснява защо описанието на садизма и мазохизма в обложката на албума в песните от него може да бъде вредно за сексуалното развитие на германската младеж". Съдебното решение от Кьолн сега трябва да бъде потвърдено от Висшия административен съд в Мюнстер. /БГНЕС

Напомням, че ще видим гигантите на индъстриъл метъла на сцената на стадион Васил Левски на 23 юни. Виж важна информация за пропускателния режим на фестивала Sofia Rocks.