Джордж Майкъл излезе на свобода предсрочно

Британският певец Джордж Майкъл бе освободен от затвора "Хайпойнт".

Изпълнителят напусна съоръжението, намиращо се в Съфолк, където прекара половината от общо 8-седмичната си присъда за шофиране под влияние на наркотици и притежание на канабис. 47-годишния певец, чието истинско име е Георгиос Панайоту, излежа първата част от присъдата си в лондонския "Пентънвил", но по-късно бе преместен в съоръжение с по-лек режим. Според британските медии, в "Хайпойнт" затворниците се отнасяли към Майкъл "с любезност и почит". Въпреки това стоенето в затвора се е оказало за Джордж Майкъл непоносимо дори при максимално леки условия. След като съгласно правилата през първите две денонощия в затвора при него не е бил допуснат нито един посетител, носителят на Грами получил нервен срив – той плакал и дълго не излизал от килията си, дори в столовата.

Джордж Майкъл беше арестуван на 4 юли, когато се заби с колата си в магазин в северния лондонски район Хемпстед. След няколко часа в полицейския арест 47-годишният певец беше освободен под гаранция в очакване на по-нататъшното разследване.

В съда в края на август Джордж Майкъл се призна за виновен в притежание на наркотици. Певецът получи присъда от 8 седмици затвор, солидна глоба и забрана да управлява автомобил в продължение на пет години.