В Босна не искат Анджелина Джоли

В Босна анулираха разрешението за снимки на филм на Анджелина Джоли, на който тя ще е режисьор.

Причината властите да не допускат лентата да бъде снимана е сюжета. Филмът, замислян от Джоли, е любовна история, развиваща се по време на войната в Босна през 1992-1995 г. Според медиите в Сараево главната героиня на филма е мюсюлманска девойка, изнасилена от сръбски войник, в когото по-късно се влюбва.

Министърът на културата на Мюсюлманско-хърватската федерация Гаврило Граховац анулира  разрешението за снимки на филма, издадено на Джоли, след среща с  активистки на организация "Жени - жертви на войната". Те заявили, че филмовият сценарий е "неприемлив" и може да причини  "още по-голямо душевно страдание" на жертвите на изнасилвания.

В продукцията, която все още няма заглавие, ще бъдат вложени 15 млн. долара."Филмът ще бъде любовна история, а не политически филм," коментира Анджелина Джоли.Филмът, който ще бъде заснет на английски, не е режисьорски дебют за Анджелина Джоли. През 2007 г. тя направи документалният A Place in Time, който проследява случки в различни точки на земното кълбо по едно и също време - на 11 януари 2005 г.