Тази нощ е "Нощта на Трон" в България

Тази вечер е 'Нощта на TRON', по време на която ще бъде излъчен ексклузивен 23 минутен откъс от високотехнологичната продукция на Disney "TRON: Заветът". Ноща започва в 19:30 ч.едновеременно в 11 кина, в 6 града!
Българската и световната премиера на "TRON: Заветът" е на 17 декември 2010, в Mtel IMAX и 3D киносалоните в страната.

В актьорския състав блестят имената на Джеф Бриджис, който участва и в оригинала, Гарет Хедлунг  и Оливия Уайлд, позната ни от популярната медицинска сага "Доктор Хаус".

Сам Флин (в ролята Гарет Хедлънд) е 27-годишен компютърен специалист, чийто баща Кевин Флин (Джеф Бриджис) е изчезнал мистериозно. Докато се опитва да открие баща си, Сам е въвлечен в дигиталния свят на програмите и игрите, които сам баща му е създал преди години. Точно в този свят вече 25 години живее баща му Кевин. Заедно с приятелката на Кевин (Оливия Уайлд) баща и син предприемат опасно пътуване в дигиталния свят, който им предлага изненада на всяка крачка.

Режисьор на филма е Джоузеф Козински. Във филма  за първи път в историята на 3D киното могат да се видят изцяло дигитализирани тела по модел на истинските актьори. Освен това е създадена по-млада версия на героя на Джеф Бриджис, а компютърно подмладеното му лице е толкова реалистично, че човек не би го различил от лицата на останалите актьори. В продукцията са използвани костюми, които светят със собствена светлина, създадени са дори образци на костюмите, за които са използвани единствено дигитални скулптури от компютърни файлове. Предстои да се видят футуристични машини, летящи мотори, светещи оръжия и свят, който не се подчинява на обичайните закони на гравитацията.

Режисьорът Джоузеф Козински твърди, че е голям почитател на оригиналния филм от 1982 г. и за него продукцията е голямо предизвикателство не само поради факта, че е негов режисьорски дебют, но заради огромния успех и множеството номинации и награди, които печели оригиналното заглавие.

Филмът е представен във формат Disney Digital 3D и озвучен от дуото на електронната музика Дафт Пънк, носители на награда "Грами". Създателите на продукцията уточняват, че това е и първият 3D филм, заснет с 35 мм обектив и изцяло 35 мм чип камера.