Брад Пит иска да заснеме филм за чилийските миньори

Продуцентска компания, собственост на актьора Брад Пит, води преговори за правата върху историята на чилийските миньори, които прекараха над 2 месеца под земята, предаде "Франс прес".

Plan B Entertainment планира да заснеме филм за мъчителния подземен престой на мъжете.  

Техният адвокат Едгардо Реиносо уточни, че компанията е отправила предложение за милиони долари. Според вестник "Ел Меркурио" е възможно дори няколко от миньорите да получат роли в холивудската лента.  

Наскоро миньорите съобщиха, че преди да подпишат каквито и да е било сделки искат да създадат акционерно дружество, което да управлява приходите им. 33-ата мъже искат да се уверят, че печалбите от невероятната им история ще бъдат разпределени справедливо помежду им.  

Реиносо коментира още, че в момента миньорите са затрупани от предложения за интервюта и рекламни сделки от различни компании. Според него те получават средно по 10 предложения на ден.  

Мъжете бяха спасени на 13 октомври след като прекараха рекордните 69 дни под земята след срутване на тунел в чилийска мина. Тяхната съдба и драматичната 24-часова операция по спасяването им привлече вниманието на медиите по цял свят.  

Plan B Entertainment, която­ е основана от актьорите Брад Пит и Дженифър Анистън и продуцента Брад Грей, стои зад поредица от сполучливи проекти, сред които "Троя", "Чарли и шоколадовата фабрика" и "Яж, моли се и обичай".