Срещнете се с високия тъмнокос непознат на Уди Алън

Имате две възможности да се срещнете "с високия тъмнокос непознат" на Уди Алън - на 21.11, в Зала 1 на НДК, по време на Киномания, а от 3.12. - в кината.

"You Will Meet a Tall Dark Stranger" обещава да ви разсмее от сърце и мъдро да ви подсеща за абсурдите на живота, докато наблюдавате обърканите герои със заплетени семейни истории.

Филмът е продължение на неизчерпаемата енергия на Уди Алън да прави различни и занимателни сюжети, третиращи проблеми от живота през погледа на абсурното и смешното. А неговите образи проговарят с едни от най-атрактивните актьорски лица - Антъни Хопкинс, Джош Бролин, Наоми Уотс, Антонио Бандерас, Фрида Пинто и други.

"Завиждам на някои африкански племена, които не познават брака", казва Уди Алън по време на пресконференцията в КАН по повод световната премиера на филма. Сложната плетеница от връзки и взаимоотношения, забъркана с рутина, неудовлетвореност, страсти и амбиции, в крайна сметка води героите до сериозни неприятности и загуба на ума.

"Ще срещнеш висок тъмнокос непознат" проследява историята на две женени двойки. Алфи (Антъни Хопкинс) преживява кризата на застаряващия мъж и решава да си припомни удоволствията на младостта, което рефлектира върху жена му Хелена (Джема Джоунс), която пък опира до антидепресанти и човек, който гледа в бъдещето.

Тяхната дъщеря Сали (Наоми Уотс), недоволна от брака си, се забърква с привлекателния си шеф Грег (Антонио Бандерас), докато безсперспективният писател и нейн съпруг Рой (Джош Бролин) търси музата си в лицето на сексапилната Диа (Фрида Пинто). Режисьор и сценарист: Уди Алън.