Елтън Джон става редактор на „Индипендънт" за един ден

Елтън Джон ще заме поста „главен редактор" на британския вестник „Индипендънт" , за да издаде специален брой, посветен на Световния ден за борба със СПИН. Това ще стане на 1 декември.

Главната задача на специалния брой ще бъде привличнето на вниманието на обществеността към проблемите на заразените със СПИН. В задълженията на Елтън Джон ще влизат пускането на новини и статии, както и събирането на коментари по темата за борба със СПИН. Всички средства, получени от продажбата на броя, ще влязат в сметката на фондацията на изпълнителя, която финансира борбата със болестта.

Музикантът вече започва подготовка за работата над специалния брой. „Страшно се зарадвах, когато ме поканиха в „Индипендънт" като временен редактор. Искам да прекарам целия ден в креслото на редактора. И много се радвам, че ще имам възможността да направя темата за борба със СПИН основна за броя", твърди Елтън Джон. Той е в приятелски отношения със съсобственика на изданието Александър Лебедев.

„За нас е голяма чест да поканим Елтън Джон като редактор за един ден. Неговат фондация за борба със СПИН свърши важна работа по целия свят, на което станах сам свидетел, и ние се радваме да му помогнем в това отношение", каза Лебедев. Главният редактор Саймън Келнър изрази увереност, че броят, който ще излезе на 1 декември, ще бъде разнообразен, увлекателен и ще окаже силно въздействие върху читателите, тъй като Елтън Джен има собствено мнение по много теми, „от футбола и музиката до политиката и, раззбира се, темата за СПИН". Досега в редакторския стол на изданието е седял лидерът на U2 Боно.