Виж какво ще гледаме на кино през 2011 година

Преди дни Disney и Jerry Bruckheimer Films представиха официално първия трейлър на "Карибски пирати 4" (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides) с Джони Деп и Пенелопе Круз. Българската публика ще види "Карибски пирати: В непознати води" през май 2011 година , когато е и световната му премиера.

Тази година Джони Деп е с две номинации за Златен Глобус за главна мъжка роля  – за 3D приказката "Алиса в Страната на чудесата" и за филма "Туристът". Именно „Туристът” се очертава като другото касово заглавие , което очакваме в началото на другата година.

Лошото момче на Холивуд, Колин Фарел ще урежда сметки с криминален бос "Булевард Лондон". Хаплив, с британско остроумие и безмилостна улична интрига филмът е режисьорски дебют на сценариста Уилям Монахан, който има Оскар за филма „От другата страна”.  Колин Фарел и Кийра Найтли са в ролите на злополучни любовници, опитващи се да избегнат конфликт с един от най-яростните криминални босове в Лондон. Премиерата на "Булевард Лондон"в България е на 21 януари.

Драмата "Речта на краля", който получи 7 номинации за Златен Глобус, което със сигурност означава , че ще отнесе и няколко Оскара ще се завърти по родните екрани през март. "The King’s Speech” разказва историята на мъжа, който става Крал Джордж VI - в ролята Колин Фърт. Партнират му Джефри Ръш и Хелена Бонъм Картър.

"Черен лебед"на Дарън Ароновски с участието на Натали Портман, който цяла година разбунваше духовете в Европа и Америка, ще стигне  най - накрая и до България през февруари 2011 година. Портман играе балерина-ветеран, която бива изтласкана от сцената от млада, амбициозна и талантлива танцьорка.Уменията на съперницата и са толкова невероятни, че у героинята на Портман се загнездва съмнението за намеса на свръхестествени сили и тя се мъчи да разбули тайната на конкурентката си. Във филмът ще гледаме още Венсан Касел и Уинона Райдър.

"Тилт” е българското заглавие в престижния списък. Премиерата на филма е през февруари и на фона на дискусията за финансирането на българското кино, очакванията към него вече са големи. Лентата разглежда драмата на прехода у нас и влиянието, което имат промените върху младите. Главната роля е поверена на перспективния млад актьор Явор Бахаров(Стъклен дом)и колежката му Радина Кърджилова, която преди време каза, че иска да става известна не със сериала, а именно с ролята си в "Тилт”. Автори на филма са Виктор Чучков-Младши и брат му Борислав, за които това е дебют в игралното кино.

"Просто секс” заглавието на комедия с Аштън Къчър и Натали Портман, която ще гледаме в кината от  11 февруари. Филмът с оригиналното заглавие "No Strings Attached” разказва за двама приятели, които решават да имат сексуална връзка. Тя е млад лекар с напрегнато и много натоварено ежедневие, без време за по-сериозни отношения. Той е нейният стар приятел, който се съгласява да започнат любовна авантюра и просто да се отдадат на секс. В един момент обаче се влюбват и така се получава перфектната романтична комедия.

Стивън Спилбърг  и с режисьора Майкъл Бей (на снимката) ни въвличат в последната битка на роботите с  Трансформърс 3.  Филмът разказва за финалния титаничен сблъсък между извънземните пришълци Аутоботи и Десептикони. Майкъл Бей е приготвил още по-ударна доза екшън, подплатена със специалните 3D ефекти. В новия филм освен познатите ни Шая Лебьоф, Хюго Уивинг, Патрик Демпси и Джон Малкович ще видим и прелестната Роузи Хънтингтън-Уайтли на мястото на Меган Фокс. На 29 април 2011 Трансформърс 3 идва в България в IMAX формат.

И пореден 3D проект на Стивън Спилбърг и Dream Works – „.Аз съм номер четири”. Премиерата на лентата в България е на 18 февруари 2011, в кината и IMAX.

Любимото мече на малки и големи "Мечо Пух" ще оживее отново на голям екран в едно напълно ново приключение. Ръчно рисуваната пълнометражна анимация  на Disney ще гледаме в кината в средата на 2011.

Kомикът Джак Блек изпълнява главната роля в един 3D прочит на романа "Пътешествията на Гъливер" (Gulliver’s Travels) от Джонатан Суифт в новия едноименен кино проект на режисьора Роб Летърман. Те ще ни представят една далеч по-забавна за съвременната публика история за приключенията на чиновника Лемуел Гъливер в непознатата страна Лилипутия. "Пътешествията на Гъливер" идва в България на 31 януари, само седмица след американската си премиера.

"Стомана на ринга”  е друго заглавие от бъдещия кино афиш, което прави впечетление. В него актьорът Хю Джакман се превъплъщава в треньор по бокс ... на роботи!
Годината е 2020 година. Боксът между хора отдавна е забранен спорт, а единственото развлечение за тълпата остава по-модифицирана версия на някогашния велик спорт – битката между истински и скъпоструващи роботи. Всичко това е част от историята на новия футуристичен екшън на Disney „Стомана на ринга”.