"Черният лебед" и "Генезис" са главните конкуренти за Наградите на продуцентите

Гилдията на продуцентите в САЩ обяви тазгодишните си номинации за филмите, претендиращи за статуетка в категорията "Продуцент на 2010 година".

Сред 10-те ленти попаднаха "127 часа" (127 Hours) с продуцент Дани Бойл, "Черният лебед" (Black Swan) на Дарън Аронофски с продуцент Скот Франклин, "Генезис" (Inception) с продуцент Кристофър Нолан, The Fighter с продуцент Марк Уолбърг, The Kids Are All Right с продуцент Гари Гилбърт, "Речта на Краля"(The King’s Speech) с продуцент Йън Канинг, "Социалната мрежа" (The Social Network) на Дейвид Финчър с продуцент Дейна Брунети, "Градът" (The Town) с продуцент Греъм Кинг, "Играта на играчките 3" (Toy Story 3) с продуцент Дарла Андерсън и True Grit с продуценти братята Коен.

В категорията за "Анимация" спорят Despicable Me с продуцент Джон Коен, "Как да дресираш дракон" (How to Train Your Dragon) с продуцент Бони Арнолд и "Играта на играчките 3" (Toy Story 3) с продуцент Дарла Андерсън.

Официалната церемония по награждаването ще се състои на 22 януари в Лос Анджелис. Специалистите прогнозират, че окончателният избор може да е решаващ и за определянето на Оскарите.