Мариза развълнува София

"Благодаря ви за прекрасната вечер и затова, че отворихте сърцата си за моята страна и нейната култура". Това каза зашеметяващата изпълнителка на фадо Мариза преди да изпълни последната си песен пред българската публика в зала 1 на НДК.

Кралицата на фадо превърна сцената в малка португалска таверна, в която се "надпяват" и мъжете и жените, за да изразят дълбочината на своите страсти, скрити в самотата на човешкото сърце. Мариза е толкова завладяваща, че публиката започна да "чувства" на португалски. Това е фадото– музиката, чиято същност най-често се изразява с португалската дума "saudade", съчетаваща в себе си понятия като самота, носталгия, копнеж по непостижимото и любов. В цялото й изящество на изключителен артист Мариза има невероятен глас с дълбочина и плътност, който създава усещането за вечността, мощта и безбрежността на океана и човешката душа! 

Традиционният й черен тоалет с волани и поли до земята правеха Мариза да изглежда истински царствена на сцената, освен това прикриваха коремчето на певицата, която е в очакване на първото си дете. Но тя не се стараеше да крие радостта си - португалката деликатното придържаше кръста си и посядаше за миг до гостите на сцената си. 

Разгледай снимки на Мариза в галерията.