"Походът на книгите" продължава

Днес кампанията "Походът на книгите”, организирана от Асоциация "Българска книга" и Българската библиотечно-информационна асоциация продължава. Децата от 139-то ОУ "Захарий Круша”  ще се срещнат със семейство Паси, които избраха да прочетат любимите си детски книги в това училище, тъй като Соломон Паси e негов възпитаник.

В 127-мо СОУ "Иван Денкоглу” Тити Папазов ще чете "Ането” на учениците от първи клас. В кампанията се включват още актьорa и водещ от "Станция Нова” – Стефан Щерев. Той ще чете приказки на децата от 128 ЦДГ "Феникс”, а по-късно ще бъде гост на третите класове в 17-то СОУ "Дамян Груев”.

Утре участници в кампанията в подкрепа на четенето ще бъдат: актрисата Ана Пападопулу, водещата от БНТ Искра Ангелова и певецът Кирил Маричков, който ще чете пред децата от 38-мо ОУ "Васил Априлов”, тъй като сградата на училището е проектирана от неговия дядо. В петък рицари в "Походът на книгите” ще бъдат водещата Гала и гимнастичката Симона Пейчева.

Инциативата продължава на 16 април, в градинката пред Народния театър, където хората, обичащи книгите, ще имат възможност и да се включат в инициативата “Разменям... мое за твое“. Събитието започва в 14:00 часа, като освен размяната на книги ще има и много цветя, уъркшоп за най-малките, които ще рисуват корици и илюстрации на книги, литературно четене с млади актьори от НАТФИЗ и НБУ, както и фотоизложба - "Аз съм това, което чета".