Джеси Джей пее и със счупен крак, Джей Кей не може

Британската звезда Джеси Джей спечели най-големите адмирации на публиката, след като излезе на сцената на музикалния фестивал в Гластънбъри и пя с гипсиран крак! Певицата направи това, въпреки че имаше забрана от лекарите си.

В същото време у нас, първото издание на фестивала Loop Elevation бе съпроводено от много лош късмет. Толкова лош, че вместо мускулна треска от танци пред огромната сцена в Разлог, днес се събуждаме с новината, че Cypress Hill и Шанън Лето (брат на Джарет) от 30 Seconds to Mars са били "издухани” от силния вятър посока столична чалготека, за да се позабавляват на мястото на проваления концерт от събота вечер в Разлог. Жестоко!

Да, капризите на времето са нещо, пред което човек е безсилен, но поредица от всякакви "издънки” хвърли тъмна светлина върху феста. Сега, вече не е ясно дали ще има второ издание на Elevation, въпреки, че още преди месеци, организаторите твърде амбициозно съобщиха, че вече преговарят с групи и за 2012 година.

Най-голямото разочарование в първата фестивална вечер определено дойде от решението на Джей Кей от Jamiroquai да отмени шоуто си, заради изкълчен крак. Българската публика не можа да се почувства специална, както тази в Гластънбъри, но кога ли се е чувствала такава? А, може би очакванията, напомпани от масираната рекламна кампания, бяха твърде големи? Групите започнаха с изпълненията си още в ранния и много горещ следобед. Жегата бе такава, че бирата по баровете на Elevation свърши! Проблемът беше отстранен за около половин час, но меломаните останаха шокирани, още повече, че минути преди това стана ясно, че хедлайнерите на вечерта няма да излязат на сцената. За лошата вест, че Джей Кей няма да пее се говореше още от около 17 часа в петък, но организаторите официално съобщиха новината към 21.30, знаейки много добре, че голяма част от феновете са дошли специално заради британската фънк-джаз банда.

Иначе останалите имена на сцената – Stereo MC’s, Morcheeba, Hurts и Parov Stelar Band, а от българска страна Остава и Tri O Five, направиха страхотни изпълнения. Британската трип-хоп банда Morcheeba, също възрази срещу една недомислица за фестивал – продажбата на по-скъпи билети за т.нар. "golden circle”. Те призоваха публиката да изпълни почти празното пространство пред сцената, което доведе до сблъсъци с охраната на феста. Пазачите стриктно изпълняваха задълженията си и не допускаха хората отпред, а освен това се нуждаеха от превод на призивите на музикантите! (снимки)

Днес от Elevation ще дадат информация за това как и от къде ще се връщат парите от закупените билети и от талоните за храни и напитки. Със сигурност организаторите проклинат лошия си късмет с времето в събота, извиняват се на феновете за проваления концерт на Jamiroquai от петък, но ако все пак заявят, че догодина пак ще има Elevation в Разлог, нека се замислят за по-добра организация на събитието. Може да се помисли дори за друга локация на сцената, а за палатковия лагер това е задължително. Тентите първо бяха "изпържени” от жаркото слънце, а после "отвяти” от вятъра. Трудно се получаваше информация откъде и кога пътува транспорта от Банско и Разлог до сцената, а концертите стартираха твърде рано през деня. Повече бира и по-разнообразна храна пък със сигурност карат хората да се чувстват по-добре, дори и при орязана програма.

Автор: Радио FM+

Джеси Джей

Свързани новини

Elevation прескача директно в 2014

20.05.2013

Cypress Hill обещаха да се върнат отново

25.06.2012

Звездите от Elevation ще хапват без месо

13.06.2012

Миленита на Elevation 2012

16.05.2012

Sеan Paul на Elevation 2012

15.05.2012