Gotan Project в първата вечер на Spirit of Burgas

Магнетичното френско трио Gotan Project ще наелектризира публиката на основната сцена на фестивала Spirit of Burgas, веднага след Suicidal Tendencies, съобщиха организаторите на фестивала.

Участието им в България е част от промоционалното турне на третия им албум, носещ името Tango 3.0. Започналият през 2000 г. музикален проект е плод на съвместната работа на трима талантливи музиканти - Филип Коен Солал, Едуардо Макароф и Кристоф Мюлер.

Днес музиката на Gotan Project може да се чуе по улиците на Буенос Айрес, в модните електронни клубове в Ню Йорк, на големите европейски фестивали. След близо 2 млн. продадени албума и 400 концерта в цял свят, Gotan Project отново са готови да покажат на света любовта си към тангото и техния нетрадиционен поглед към тази огнена музика. В третия им албум Tango 3.0 френското трио остава вярно на стила си и на основополагащите принципи, направили го световен феномен. Едновременно с това те прескачат музикалните бариери, включвайки редица гост изпълнители и артисти от световно ниво в своето музикално пътешествие.

Освен с емблематичните си музика, Gotan project са известни с невероятните си изпълнения на живо. Ще ги очакваме на Spirit of Burgas на 12 август. Купи билет за фестивала тук.