Coldplay разказват за Риана и името "Mylo Xyloto" в Мадрид

Трима българи бяха сред щастливците, които имаха шанса първи да видят и чуят на живо песните от новия албум на световно известната група Coldplay снощи в Мадрид.

Двамата късметлии, спечелили билети за събитието от радио FM+ и Анимато мюзик и представител на радиото се наредиха до другите фенове и журналисти от цял свят на дълга опашка пред известната испанска зала Plaza de Toros de Las Ventas в нетърпеливо очакване да видят любимците си на живо. Концертът се проведе два дни след излизането на дългоочаквания нов, пети судиен албум на Coldplay, "MYLO XYLOTO, в който е включена и песента Princess of China с участието на Риана.

"Ако питате хората в тази стая с кого най-много от всичко на света искат да си колаборират, повече от тях ще посочат Риана...Мисля, че и вие бихте го направили, нашият приятел Гордън – също, и Майлс, нашият шеф – също – тя е просто невероятна. Ние сме й големи фенове и се надявахме, че може и да се съгласи да пее с нас и по някаква чудна случайност, тя прие! Това е най-доброто пеене, което е имало въобще в албум на Coldplay.”, призна фронтменът на Coldplay, Крис Мартин по време на пресконференцията преди концерта вчера.

Поредицата от концертите-промоции на новия албум ще продължи в началото на ноември и в други европейски столици. Крис Мартин сподели защо са се спрели точно на Мадрид за първия си концерт: "Решихме, че искаме да направим концерт, който да излъчваме на живо в YouTube за голяма част от света. Търсихме красиви сгради и така стигнахме до тази прекрасна арена в един от най-красивите градове в света.”

Въпреки спряганите теории, Coldplay продължават да пазят мистерията на заглавието "Mylo Xyloto".

"Нищо не означава и точно това искахме. Просто така го измислихме, изникна от никъде. Хареса ни идеята да имам нещо, което няма смисъл и хората да нямат никакви възприятия за него, а за нас това е бяло платно, нещо с което стартираме на чисто.”, обясни барабанистът на Coldplay, Уил Чемпиън, а Крис Мартин допълва: "Във всеки град, който посещаваме, обикновено имаме възможност да видим само това, което е по пътя от летището до богатата част на града и там виждаме хиляди, хиляди графити и започнах постепенно да хлътвам по тази идея и основното при графитите е, че никой не използва истинското си име и така стигнахме до Mylo Xyloto като име-марка на групата, като графити-име за нас.”

Заедно с китариста Джони Бъкланд, Крис Мартин разкри идеите и вдъхновението, които се крият зад работата по албума: "Мисля, че в работата по този проект се чувствахме по-свободни от преди да опитваме различни неща. Мисля, че това се дължи до голяма степен на факта, че всички вече имаме деца и сме преживели различни неща в живота си. Дължи се и на работата с Браян Ино отново. Той наистина ни вдъхновява да опитваме всичко и да не се страхуваме, да не не се притесняваме за това какво сме правили в миналото и да не се чувстваме обвързани с него. Наистина почувствахме, че можем да свирим всякаква музика и да се забавляваме. Просто експериментирахме. Мисля, че най-хубавото на този албум е, че за първи път експериментираме толкова много и не се страхувахме да опитваме различни неща. Работихме с други хора и сме обхванати от невероятното чувство на свобода.”

Петият студиен албум на Coldplay, Mylo Xyloto излезе на 24 октомври от Parlophone Records/EMI Music.

Съдържание:
   1. Mylo Xyloto
   2. Hurts Like Heaven
   3. Paradise
   4. Charlie Brown
   5. Us Against The World
   6. M.M.I.X.
   7. Every Teardrop Is A Waterfall
   8. Major Minus
   9. U.F.O.
  10. Princess of China
  11. Up In Flames
  12. A Hopeful Transmission
  13. Don't Let It Break Your Heart
  14. Up With The Birds
 

Свързани новини

Coldplay с концерт във Филипините

25.01.2024

Включи се и ти!

07.11.2023

Coldplay и Педро Паскал в SNL

31.01.2023

Хубави и лоши новини около Coldplay

05.10.2022

Нова версия на "The Scientist"

31.08.2022