Излиза нов албум с неиздавани песни на Ейми Уайнхаус

Албум с нови песни на покойната британска певица Ейми Уайнхаус (Amy Winehouse)ще бъде издаден само няколко месеца след смъртта й.

Британският в."Сън" съобщава, че албумът "Amy Winehouse Lioness: Hidden Treasures" ще помогне за събирането на пари за създадената благотворителна организация на нейно име след смъртта й през юли.

Албумът ще включва оригинални песни, както и кавъри, сред които джаз парчето "Body and Soul", което Ейми записа с Тони Бенет. Продуцентите Салаам Реми Гибс и Марк Ронсън подбрали песните за албума, след като изслушали хиляди часове записи на покойната звезда.

Бащата на Уайнхаус Мич заяви пред "Сън", че 12-те песни му спрели дъха. "Прекарах толкова много време да следя Ейми, да й се карам, че никога не съм осъзнавал какъв истински гений беше тя. Ако семейството беше усетило, че този албум не отговаря на стандартите на предишните албуми на Ейми "Frank" и "Back To Black", никога нямаше да се съгласим той да бъде издаден. Смятаме, че той ще отдаде почит към нейното музикално наследство", допълни Мич Уайнхаус.

Той разкри, че не бил чувал преди това една от новите песни в албума, наречена "Halftime", която определи като "невероятно красива". Очаква се новият албум да излезе на 5 декември, а 1 паунд от продажбата на всяко копие ще бъде предоставян на фондация Ейми Уайнхаус, която подкрепя детски благотворителни инициативи. /БГНЕС

Свързани новини

Вдигат паметник на Ейми Уайнхаус

23.11.2012

Бившият мъж на Ейми Уайнхаус е в кома

09.08.2012

Гага може да играе Уайнхаус срещу 10 млн

26.07.2012

Година от смъртта на Ейми Уайнхаус

23.07.2012

Издават два албума на Ейми Уайнхаус

06.07.2012