Наследник на престола на Монако влезе в болница, след като се би в дискотека

Пиер Казираги, син на Каролина Монакска, е хоспитализиран, след като е ранен при нощно сбиване в нюйоркски клуб. Това предава АФП, позовавайки се на съобщение на "Ню Йорк Пост".

Казираги, внук на холивудската легенда Грейс Кели, е бил в клуба в събота, когато той и приятели са влезли в конфликт с бившия собственик на клуба в Манхатън Адам Хок и негови придружители. 

47-годишният Хок е арестуван рано в събота и са му повдигнати четири обвинения, съобщи говорител на полицията в Ню Йорк.
Според изданието Казираги е влязъл в болница, но по-късно е изписан.

След сбиването в клуба "Double Seven" лицето на Казираги е било "разбито, с дълбоки прорези и e имало кръв навсякъде", разказва свидетел пред вестника. Според друг свидетел малко преди сбиването да започне принцът и компанията му са приближили масата на Хок и са "били напълно неприятни". От двореца на Монако отказаха да коментират инцидента. На снимката  са двамата принцове Андреа (с дългата коса) и Пиер, заедно със сестра си Шарлот и принцеса Виктория.

Преди дни в болница беше приет и холандският принц Йохан Фрисо. Той пострада при лавина в австрийски курорт и остана под снега 15 минути преди да бъде открит от спасители. Вторият син на кралица Беатрикс остава в критично, но стабилно състояние.

Прочетете тук още любопитни факти за европейските престолонаследници.