Виж шоуто на BRIT Awards 2012 в снимки

Адел (Adele) официално бе коронована, като кралицата на музикалната сцена през 2012г. Тя получи статуетките за най-добър албум на годината и за най-добра изпълнителка на наградите "БРИТ" (BRIT Awards).

На 12 февруари Адел грабна цели шест статуетки "Грами" на церемонията в Лос Анджелис. Наградата "Брит", която се връчва от Британската асоциация на звукозаписната индустрия, се смята за аналог на американските "Грами".

Самата Адел е много горда, че се е прибрала в родината с шест награди "Грами" и веднага след това е получила и голямата награда "Брит". "Гордея се, че съм британка", каза тя, обръщайки се към присъстващите.

Адел е родена в Лондон. През 2011 нейният албум "21" оглави хит парадите на Великобритания, Ирландия, Германия, Холандия, нова Зеландия, Швейцария, Австрия, Белгия, а през март 2011 застана начело на Билборд 200.

За най-добър британски певец е признат музикантът Ед Шийрън (Ed Sheeran), а за най-добър чуждестранен изпълнител – американският певец Бруно Марс (Bruno Mars).

За най-добра британска група е определена Coldplay, която вече е триумфирала с "Брит" през 2001 и 2003 г. Обявяването й отново за най-добра група изненада мнозина. Те изпревариха такива конкуренти като Arctic Monkeys, Chase & Status, Elbow и Kasabian. Американците от Foo Fighters получиха "Брит" за най-добра чужда рок група. Риана (Rihanna) за втора поредна година беше избрана за най-добра чуждестранна певица.

.

Атрактивната изпълнителка беше забелязана да пътува с метро към церемонията в О2 Арена, а пък след това изглеждаше ослепително на червения килим. Вижте любопитните кадри в галериите по-долу, а това е видео от изпълнението й на "We Found Love":

Разгледайте всичко любопитно от вечерта на "БРИТ" в галериите:

Rihanna в метрото

Rihanna на червения килим

Kylie Minogue на червения килим

Jessie J на червения килим

Coldplay на червения килим

Свързани новини

Raye триумфира на наградите BRIT

05.03.2024

Млада изпълнителка счупи рекорд за БРИТ

26.01.2024

Хари Стайлс тотално доминира на BRITs

13.02.2023

Още изпълнители на BRITs 2023

25.01.2023

Прецедент на полово неутралните BRITs

19.01.2023