Руснаци съдят Мадона за 10 млн долара

Няколко руски активисти заведоха дело за 10 милиона долара срещу Мадона, като заявиха, че са били обидени от подкрепата на звездата за хомосексуалните по време на концерта й неотдавна. Това съобщи днес техният адвокат.

"В петък беше заведен иск за 333 милиона рубли (10,3 милиона долара) срещу г-жа Луиз Вероника Чиконе, наричаща себе си Мадона", заяви Александър Почуев, адвокат, представляващ активистите. Той каза още, че делото било насочено срещу организаторите на концерта на Мадона в Санкт Петербург този месец и срещу концертната зала.

Говорител на Московския районен съд в Санкт Петербург потвърди, че искът е бил получен и допълни, че съдът ще реши до края на седмицата дали да го приеме. Деветимата ищци, сред които активисти на Профсъюза на руските граждани, твърдят, че били обидени от подкрепата на Мадона за гейовете.

По време на концерта в бившата имперска столица на Русия поп иконата се съблече по сутиен и показа надписа "Не на страха!", изписан на гърба си. Тя призова почитателите си да проявят "любов и зачитане към гей общността".

Почуев заяви още, че ищците обвиняват Мадона, че е стъпкала кръст по време на концерта си, в който се заиграва с религиозни теми. Тази година градските власти в Санкт Петербург приеха закон, който налага глоби на хората, "рекламиращи хомосексуалност" сред непълнолетните, въпреки че хомосексуалността не е престъпление в страната.

Свързани новини

Мадона с нова версия на стар хит

08.08.2022

Мадона издаде best of колекция

27.06.2022

Мадона пуска нов албум с ремикси

05.05.2022

Поп кралицата отново сама

27.04.2022

Мадона пуска афро ремикс на "Frozen"

02.03.2022